Интелектуалци заплашват с масови протести, ако Рашидов пак стане министър

След широко обсъдената тема за разрушената в центъра на Софиа къща, бивш паметник на културата, в Интернет пространството се появи петиция против назначаването на Вежди Рашидов за министър на културата в третия кабинет на Бойко Борисов.

По думите на инициаторите културата е „една дълбоко непозната за него територия“.

Вижте пълния текст на петицията, публикуваме го без редакторска намеса:

„Уважаеми г-н Министър-председател на Република България –

нашето Отечество с хилядолетна история и свой принос към световната култура, в чието изграждане са дали ума,таланта,кръвта и живота си нашите деди и прадеди-близки и далечни!
Ние, долуподписаните български интелектуалци, които виждаме своята принадлежност в това да продължим делото им, ви призоваваме по никой начин и ръководен от никакви кадрови, партийни и политически мотиви и сметки, да не допускате отново позорното назначаване на г-н Вежди Рашидов на длъжността Министър на културата-една дълбоко непозната за него територия, в която в двата си мандата, той извърши покушения и разрушителни дела, които и след сто години трудно ще могат да се поправят от наследниците ни.
В противен случай очаквайте нашите активни противодействия, които рано или късно, ще доведат до падането на поредния ви кабинет, тъй като са основани на нашето обективно обществено негодувание и на неприемането на поругаването на общата ни родова културно-историческа памет,а не на каквито и да било партийни или политически пристрастия. София ,29 април 2017 г. „

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s