Куче нахапа четирима на пазара в Нова Загора, сред пострадалите е и полицай

Четирима новозагорци са били нападнати и ухапани от куче на общинския пазар в центъра на Нова Загора. Пострадалите, сред тях – и служител на МВР, са потърсили медицинска помощ в спешния център в града на 21 април вечерта. „Раните бяха предимно по ръцете“ – казаха от там.

Неприятният инцидент станал около 18 ч., в района на автобусната спирка на пазара. Кучето, по думите на пострадалите, било кръстоска между хъски и каракачанска овчарка. Хората не забелязали откъде се появило. Било агресивно, нахвърлило се върху минувачи и чакащи на спирката, пише „Труд“.

Неволен свидетел на ужасяващата случка извикал полицията. Районното управление на МВР се намира съвсем наблизо. Пристигнал служител, който имал опит с четириногите. „Кучето не поддаваше на никакви команди. Човекът буквално беше принуден да се сбори с него, за да го залови. Потресаваща гледка!” – разказаха още в Нова Загора.

След това животното било транспортирано до ветеринар. Раните на пострадалите били обработени в спешния център. За щастие, нямало сериозни разкъсвания и не се наложило хоспитализирането им. Хората обаче били в силен шок от преживяното. Според тях, животното не било провокирано, за да ги нападне.

По-късно собственикът на кучето бил установен и издирен. Оказало се, че то било използвано като пазач на пчелин в покрайнините на Нова Загора. „По-рано веднъж също скъса синджира си и избяга” – признал си стопанина.

Проверките по случая тепърва започват. Все още не е ясно дали кучето въобще е било регистрирано, дали са полагани всички грижи за него и дали не е било болно от бяс.

Според общинската Наредба за стопанисване на кучета, собствениците са длъжни да ги регистрират при ветеринар и в кметството, да осъществяват контрол над поведението им и да „вземат мерки животните да не създават опасност за хората или други животни“. Най-много е пострадал служителят на реда, той е освидетелстван от лекар.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s