Нова тв уволнява Дарина Сарелска

Задълженията на прочулата се с корупционнтите практики тв продуцентка ще бъдат поети временно от заместничката й Красимира Кръстева или от продуцента на „Новините“ Цветомир Семов
 

 

Главният изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“ Дидие Щосел уволнява директорката на Дирекция „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска заради невиждания скандал, в който забърка Нова телевизия през последната седмица. Журналистът Васил Иванов я обвини в цензура, прикриване на корупция на нейни роднини от Златоград и изпълнение на политически поръчки на ГЕРБ.

Дидие Щосел е съобщил решението си за рокадата на председателя на Съвета на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева. Според източници на МИГNews от медията, Сарелска ще бъде отстранена от поста в средата на следващия месец, а нейните задължения ще бъдат поети временно от заместничката й Красимира Кръстева или от изпълнителния продуцент на „Новините“ Цветомир Семов. През това време Щосел е възложил на Зурлева да търси титуляр за Дирекция „Новини и актуални предавания“.

Дарина Сарелска ще бъде уволнена тихомълком, след като скандалът около нея утихне. Целта е по този начин медията да не оставя впечатление, че е знаела или е толерирала корупционните й практики и налаганата цензура в новините и публицистиката на Нова тв. Обсъждани са и варианти невзрачната и никому неизвестна доскоро продуцентка не бъде изхвърляна изцяло от медийната група. Силва Зурлева се застъпила за нея, като предлагала да бъде преназначена за обикновен редактор „Новини“.

Преди седмици шведско бизнес издание съобщи, че MTG продава медийния си бизнес в България. Информацията не е потвърдена официално от компанията, но в медиите се споменава сумата от 100 млн. евро за цялата медийна група, включваща няколко тв канала, радио, новинарски сайтове и други. Неофициално се твърди, че „Нова броудкастинг груп“ ще бъде купена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а „лицето“ на сделката ще бъде именно Дидие Щосел. Доказателство, че Борисов работи по сделката са нервните му изблици през последната седмица, в които той обясняваше, че няма нищо общо с „никакви телевизии“ и най-вече с Делян Пеевски, който представлява бизнес интересите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Advertisements

4 responses to “Нова тв уволнява Дарина Сарелска

 1. Аз не вярвам,че ще уволнят човек от ГЕРБ.Доказателство за това е твърдението,че чак в средата на другия месец евентуално това ще се случи.Ако ще уволняват-да го направят начаса,а то само прах в очите ни хвърлят

 2. А НОВА сега ще имали сили, журналистическа чест, професионализъм, да се извинят на Васил Иванов ????

  Ще имат ли силата, да го върнат на работа, както и предаването му… ????
  Ще защитят ли свободата на словото, истинските журналисти…..

  Питам само….

 3. Това ако е вярно
  да използваме повода да се почерпим с приятели
  за здравето на Щосел 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s