Ген. Кирчо Кирчев: Ако се тръгне към Велика Албания, македонците ще дойдат в България

Не е изключено към България да се насочат голям брой македонци, ако се стигне до прекрояване на границите на Балканите, заради идеята за Велика Албания. Това каза в седмичното коментарно-публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба.

Той поясни, че потърпевши биха били и Сърбия, Македония, дори Черна гора, защото в южната ѝ част живее компактна част от албанското население. Според него това би довело до кръвопролития. „От тази гледна точка ми се струва, че политиката на ЕС е слаба, неориентирана, несъобразена с реалните действителности на Балканите и това като че ли подклажда амбициите от албанска страна.

Във всички случаи пред нашите разузнавателни служби трябва да бъдат приоритет процесите, които се развиват на югозапад. Не бива да се изключва възможността при промяна на границите на Балканите към България да се отправи една голяма маса хора от Македония, защото там живеят нашите братя и сестри“, каза още ген. Киров. Той посочи, че българските служби за сигурност трябва да потърсят взаимодействие и координация по отношение на проблемите в Югозападна Европа от своите съюзнически служби в ЕС и НАТО, защото проблемът се изостря.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s