Нинова: Ако Гергов не напусне, подавам оставка като лидер на БСП!

В този скандал има две мнения – на бизнесменът Дончев и на главния прокурор. Уважавам позицията на главния прокурор. Аз за бизнесмени не мога да нося отговорност, а само за политиците. Поисках оставката на Гергов,  но той ми отказа. Това обясни в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинов по повод скандала „Дончев – Цацаров – Гергов“.

Тя призна, че знае какво я очаква от страна на хората, които са около Гергов, но не се страхува от това и ако трябва ще си тръгне с достойнство.
Утре свиквам Националния съвет на партията и ще поставя въпроса за оставката на Гергов. Аз нося отговорност за това и я поемам, с пълното съзнание какво ще последва за мен, знам срещу кого се изправям. Реформата, която започнах, ще предизвика недоволството и на други колеги в партията. Аз съм обещала да водя тази партия на чисто. Утре ще се изправя срещу вътрешната опозиция в партията. Ако загубя подкрепата на НС – ще си тръгна с достойнство, няма да допусна да бъде замесена името на БСП в този скандал, аргументира позицията си Нинова.

Лидерът на социалистите поясни и какво има предвид под паралелна държава. По думите й по данни на БОРКОР 20 % от парите за обществени поръчки отиват в сивия сектор, около 1 млрд. се губят от неплатени от концесионни такси, както и много други примери в здравеопазване и в образование.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s