Подливат вода на Десислава Танева за министър

Интриги и екшън тресат ГЕРБ покрай избора на нови министри. Рулетката с имената на бъдещите шефове на ведомства се върти с пълна сила и ако за някои като Владислав Горанов и Томислав Дончев е сигурно, че ще намерят място и в кабинета „Борисов 3“, то около други примката се оказва доста затегната, пише ПИК.

Най-много били боричканията за поста на регионален и земеделски министър, като куп колеги на Лиляна Павлова и Десислава Танева неочаквано им подляли вода, изтъквайки при всеки удобен повод слабостите им от предишното правителство.

„Сякаш всички са се обединили срещу Лиляна Павлова по някаква причина и се борят за поста й. Постоянно се напомня лошият й имидж с винетките, за да бъде изтъкнат като слабост и да не бъде избрана отново. Срещу Деси Танева пък се работи с аргумента, че е бременна и чака близнаци и нямало как да има време да се справя със земеделието. Интригите стават все по-ожесточени“, разкриват гербаджии.

В същото време битка за постове се води и между коалиционните партньори, тъй като според източник на ПИК лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов няма да получи така желания от него от години пост на министър на отбраната. Причина е в агентурното му минало, тъй като от ГЕРБ били наясно, че то веднага ще бъде изтъкнато пред партньорите в Брюксел от различни опозиционни кръгове у нас и не искали да си създават излишни проблеми. Затова преговаряли с Патриотите да ги компенсират с друго министерство, а военното ведомство да поеме бившият началник на отбраната ген. Константин Попов, който е с безупречен имидж и у нас, и в чужбина.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s