Две години затвор за измама след запознанство в скайп

54-годишен мъж от Велико Търново успял да ощети с над 16 хил.лева жена, с която се запознал в скайп. За измамата Р.Р. получи 2 години затвор от Районния съд в Сливен – съобщиха от обвинението.

Румен и бъдещата му жертва – жена от Твърдица, се запознали в скайп през пролеттта на 2014 г. Той заявил, че е бивш полицай и в момента работел като охрана в болярския град. По-късно й предложил да развиват съвместен бизнес, като изкупуват гори, изсичат ги и продават дървения материал. Румен съобщил на жената, че, ако иска да участва, ще трябва да му предостави сумата от 8700 лева като първоначален капитал. Тя обсъдила предложението с мъжа си, решили да вложат получените след пенсионирането на съпруга пари, пише „Труд“.

Жената се срещнала с Румен, подписали договор за дадената сума. След това съдружникът й поискал още 3 хил.лева – уж, за да заплатяла своята част от разходите по добива. Тя пратила сумата с пощенски запис. Последвало ново искане, отново за 3 хил.лева, този път за покупката на камион, и 940 лева – за ремонт на камиона.

Жената дала сумите в периода май-август 2015 г. Тя започнала да губи доверие в бизнес-партньора си. Започнала да се досеща, че е станала жертва на измама. Подала жалба в полицията. При проверката се установило, че личните данни на Румен, записани в договора за предаването на първоначалния капитал, са фалшиви. Вписаното ЕГН и адрес не били негови.

Присъдата на Районния съд в Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s