Бойко Борисов: Ако не беше страхлива, опозицията можеше да управлява

„Минахме през един период на нестабилност, но бяхме обратното на това, което се случи в Турция. Виждате как там се борят за власт. Аз преди шест месеца им я дадох на опозицията – ако не бяха страхливи, можеха да управляват”, коментира на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му опозицията се е скрила и е оставила президента Румен Радев с неговото правителство „да се гърчи”.

„Имаме ситуация в света, която най-меко казано е тревожна. Трябва да сме умна нация, да се консолидираме, стабилността за Балканите минава през България. Ако сме истински политици, а не само на думи, можем да направим много добрини за България в тази ситуация – защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата”, посочи Борисов пред Би Ти Ви.

„Трябва да сме разумни, смирени, внимателни и работливи 24 часа в денонощието. Много пъти сме се лутали и сме работили на базата проба – грешка. Натрупахме опит, имаме добри колеги, опозицията е стабилизирана сега”, каза още Борисов.

„Ние демонстрирахме висшата форма на демокрация – ето ви оставка, управлявайте. С нищо не се опитвам да провокирам, непрекъснато дърпам юздите и на партията – да сме по-смирени. Какво ни очаква, ако не е това – нови избори. Колегата Герджиков брои дните като в казарма, много се радваше в началото, но видя, че е много тежко”, добави Борисов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s