Бивш сливенски депутат от кръга „Капитал“ става зам.-шеф на парламента от БСП

Валери Жаблянов ще бъде предложението на БСП за зам.-председател на Народното събрание. Жаблянов бе депутат от Сливен през 2013 г., когато червените вкараха двама народни представители от 21 Многомандатен избирателен район – освен „парашутиста“ от София и местния, тогава, партиен лидер, Деян Дечев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направила предложението за зам.-шеф на парламента на заседанието на Изпълнителното бюро на партията и то било прието единодушно.

Жаблянов този път е избран за депутат от „БСП за България“ от Кюстендилски регион, където водеше червената листа. Припомняме, че в Сливен за втори път водач на листата бе софиянецът и „специалист по всичко“, агентът на Държавна сигурност Таско Ерменков.

Жаблянов бе едно от остриетата на БСП в предишния парламент, както и по време на предизборната кампания. По образование е политолог.

Обикновено той е „на амбразурата“, когато трябва да се защитават основните тези на партията. Така беше и миналата седмица, когато лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа офертата на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да оглави парламента. Жаблянов бе един от социалистите, които защитаваха в медиите тази позиция. „Няма как парламентът да бъде опозиция на властта“, каза тогава по Нова телевизия той.

Жаблянов е американски възпитаник, бил е на специализация в САЩ. След завръщането си в България става отявлен апологет на дясното и редовен платен колумнист във вестниците на Иво Прокопиев – „Дневник“ и „Капитал“. Днес обаче той е социалист, подобно на друг, близък до соцлидерката Корнелия Нинова – свинаря Георги Георгов, който навремето се кълнеше в подкрепата си за СДС и Иван Костов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s