Нова измама с килими тръгна по домовете

Мними търговци обясняват, че в Сливен не са им плащали заплатите

Мними търговци обикалят по домовете и опитват да продават килими на двойно и тройно по-ниски цени. Те казват, че ги получават вместо заплата от предприятието, в което работят и разчитат на съжалението на хората.

Във вторник на вратата на пенсионерката Райна Запрянова се звъни. Когато отваря, тя вижда млада симпатична жена, около 25-30 годишна, която носи килим за продан.

„Много ви моля, купете го. Цената му е 180 лв., аз ви го давам за 80 лв. От фабриката във Сливен, в която работя нямат пари да ни плащат заплатите и ни дават килими. Моите колежки ги продадоха вече, а аз не съм и нямам пари да се прибера“, казва продавачката пред отворилата й пенсионерка.

Въпреки че жената била много настоятелна, пенсионерката отказала да купи килима.

„Защо е тръгнала тази жена чак от Сливен, за да продава този килим. Стана ми жал за тези млади хора. Чак от Сливен го носи на гръб. А имала ли е пари да се прибере?“, сподели Райна Запрянова.

Работничката във фабриката за килими „Декотекс“ във Сливен – Мария Чолакова разказа, че винаги получава заплатата си редовно и в пари. Тя казва, че никога не е чувала за подобен случай в града.

Вероятно става въпрос за нов начин на търговия или измама по домовете. Разчитат на съжалението на хората, за да пробутват вещи. Никой не знае обаче от къде се появяват те, дали са крадени или подарени, пише Марица.бг

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s