ГЕРБ и Патриотите се разминават за US-базата „Ново село”

 

Въпреки консенсуса по направленията сигурност, енергетика, спорт и туризъм, преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти удариха на къмък по въпросите на армията и въоръжените сили. Ябълката на раздора се оказаха коренно противоположните положения в програмите на двете партии за военните бази на САЩ в България и за наборната военна служба.

 

Известно е желанието на Обединените патриоти да се върне наборната военна служба. Това е заложено в програмата им и по време на предизборните срещи. Красимир Каракачанов и Валери Симеонов неведнъж повтаряха, че ще следват докрай тази своя цел.

 

Голямо е разминаването между ГЕРБ и патриотите за разполагането на военни бази на САЩ на територията на България, пише Фрогнюз. Не можем да преразгледаме това споразумение, което през миналата година бе автоматично подновено за 10 години. В България няма военни бази. У нас има съвместни съоръжения, които са много полезни за България, дори в много по-голяма степен, отколкото за съюзниците, които идват на подготовка. Това каза полковник от запаса Валентин Радев, народен представител от ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по отбрана в предишния парламент. Коренно противоположно  е мнението на Обединените патриоти и най-вече на новите народни представители от партия „Атака“. Неведнъж те са протестирали против военната база „Ново село”, Сливенско и съоръжения на САЩ в България.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s