Станислав Илиев е носителят на голямата награда в конкурса „Цветен камертон“

 

Станислав Илиев от Сливен е носителят на голямата награда в 14-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“. Той получи статуетка, парична награда от 300 лева и грамота. Наградата му бе връчена от заместник-кмета на община Сливен Пепа Чиликова.

 

С гала-концерт на лауреатите в зала „Сливен“ завърши тазгодишният конкурс „Цветен камертон“. В него участваха деца и ученици от София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Свищов, Търговище, Хасково, Ямбол, Казанлък, Поморие, Костенец, Каспичан, Харманли, Панагюрище, Котел и Сливен.

 

Пепа Чиликова поздрави всички участници, техните родители и вокалните им педагози. „Благодаря, че едни от най-талантливите цветя бяха в нашия град. Аплодисментите, които получиха от публиката, са най-голямата им награда“, каза тя.

 

5-годишната Габриела Михалева от Сливен получи наградата на Областна администрация за най-малък участник в конкурса. Певицата Теди Кацарова, която беше част от журито, връчи своята специална награда на Теодор Палазов от Стара Загора, който ще направи звукозапис на песен по негов избор.

 

В първа възрастова група наградата на детското жури отиде при Александра Георгиева от град Бургас. Поощрителни награди бяха дадени на Александра Георгиева от град Бургас, Лилиан Петкова от Бургас и Калина Кънева от Свищов. Награда за първо място получи Жаклин Костадинова от Бургас, за второ място – Александра Николова от Ямбол, за трето място – Мартин Сиромахов от Русе.

 

Във втора възрастова група наградата на детското жури беше за Никол-Наоми Дечева от Варна. Поощрения получиха Иван Едрев от Сливен, Александра Тенева от Търговище и Милица Тодорова от Стара Загора. Първото място беше за Теодор Палазов от Стара Загора, второ място заеха Грета Георгиева от Свищов и Йоана Янева от Шумен, а третото място беше за Кристиян Налбантов от Поморие.

 

В трета възрастова група наградата на детското жури отиде при Весела Иванова от Свищов, а с поощрителни награди бяха отличени Изабела Лекова от Харманли, Симона Стефанова от Шумен и Мария Минкова от Стара Загора. Първо място заеха Гергана Тодорова от Стара Загора и Кристиана Атанасова от Шумен, Валентин Илиев от Пловдив се класира на второ място, а Карина Илиева от Свищов – на трето място.

 

В четвърта възрастова група първо място зае Славея Иванова от Шумен, на второ място – Виктория Георгиева от Панагюрище, на трето място – Веселина Иванова от Бургас. Поощрителни награди получиха Арзу Юсеин от Каспичан и Никол Борисова от Свищов.

 

Награди бяха връчени от Областна дирекция на МВР. Отличените бяха Мартин Стоянов от Варна, Самуил-Петко Махнев от Сливен и Милица Тодорова от Стара Загора. Регионалният исторически музей отличи Анелия Налбантова от Поморие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s