Заради честите случаи на измама хората не са склонни да участват в анкетни проучвания

 

Заради честите случаи на измама хората не са склонни да участват в анкетни проучвания. Сребрина Ганушева, главен експерт в Отдел „Статистически изследвания- Сливен“, в интервю за радио „Фокус”.

 

„Хората са много скептични и все по-трудно ни става да провеждаме нашите наблюдения, особено на територията на градовете. Изключително голяма трудност срещаме и с това, че повечето входове в жилищните блокове са заключени. Когато се опитаме да обясним на респондентите, че това наблюдение е на Националния статистически институт, който проведе и преброяването на населението, те просто затварят вратата или домофона и не ни допускат, въпреки че се легитимираме“, коментира Сребрина Ганушева. Тя обясни, че всички анкетни проучвания се правят на случаен принцип, не са тенденциозни и хората не трябва да се притесняват.

 

„Зачестилите случаи на телефонни измами допълнително затрудняват работата ни. Въпреки това се стараем да правим представителни извадки и информацията да бъде достоверна“, каза още Ганушева. В момента на територията на област Сливен се провеждат две проучвания на Отдел „Статистически изследвания“ – за условията на живот, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот, а второто е за използване на информационно-комуникационни технологии в домакинствата и от лицата през 2017 година.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s