Десислава Танева: Ще работим за подобряване финансовото състояние на Община Сливен

Десислава Танева, народен представител от ПП ГЕРБ, за работата на 44 НС

Госпожо Танева, кои са основните приоритети, по които ще работите за Сливен в 44 НС?

– С предсрочното прекратяване на работата на кабинета на премиера Бойко Борисов се забави решаването на някои сливенски проблеми, за които правителството на ГЕРБ пое ангажимент. Сред тях са проекти, които са поставяни преди всички местни избори в последните 15 години – кръгово на Розова градина и пробивът на улица „Раковски“, които да направят нормален трафика в града. Единствено правителството на ГЕРБ през 2016 година целево финансира реализирането на тези проекти. За първи път правителство отпусна целево финансиране на пътната инфраструктура по селата, тъй като селата в община Сливен са изключени от обхвата на прилагане на Програмата за развитие на селските райони. Това се случва за първи път през последните 15 години.

До какво друго доведе тази оставка?

– Бяхме пред одобрение на оздравителния план на община Сливен. За съжаление, оставката направи така, че този план все още няма одобрение. Община Сливен е общината с най-много задължения, натрупани и увеличени в последния мандат на друг кандидат за народен представител, който е от БСП и беше бивш кмет. Наистина първостепенна задача за община Сливен, която би й дала нов път, нов начин за функциониране и развитие нататък, е подобряване на финансово състояние и оздравителният план е част от това.

 За какво друго ще работите в 44 НС

– Другите каузи, за които ще се борим, са довършване на пречиствателната станция за питейни води. Нашата основна цел и кауза ще бъде най-после довършването и пускането ѝ в експлоатация. Има ясна визия как да стане това и като проектиране, и като финансиране. В едната си част то на практика беше осигурено в мандата на ГЕРБ, който свърши сега. Другата наша местна задача е одобрение на проект за пълна модернизация и реконструкция  на спортна зала „Асеновец“. Такъв проект има изготвен от община Сливен и входиран в Министерството на спорта. Ние направихме срещи и със спортна общественост, с Красен Кралев, който беше министър в последния кабинет на  Бойко Борисов. Беше поет ангажимент, ако има мандат на ГЕРБ, това да бъде направено. Ще продължим да развиваме идеята и да я реализираме в Сливен да има филиал за изнесено обучение за агрономи. Ние сме Долината на прасковите – район, с изключително добро развитие на производството на плодове и зеленчуци и тези специалисти са дефицит за местна общност./радио ФОКУС

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s