871 нарушения на трудовото законодателство са установени от „Инспекция по труда” в Сливен

 

164 проверки са извършени през февруари от „Инспекция по труда” в Сливен, съобщи директорът на Инспекцията Ирена Иванова. Експертите са установили 871 нарушения на трудовото законодателство. От тях 440 са нарушенията, свързани със задълженията на работодателите за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

 

По време на извършените проверки са приложени 829 принудителни мерки. Съставени са 41 акта за установяване на административно нарушение. Установени са 7 случая на наемане на работа без учредено трудово правоотношение и 5 случая на допускане на работник или служител до работа преди да му бъде предоставена справка за заверен трудов договор в ТД на НАП. Работодателят няма право да допуска до работа работника или служителя, преди да му предостави необходимите документи.

 

Особено внимание при извършените проверки през отчетния период е отделено на законността при осъществяване на трудовите правоотношения. Акцентира се върху наличието на трудови договори в писмен вид, разпределение на работното време, почивките и отпуските, редовното изплащане на трудовите възнаграждения.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s