Костов свалил Радан с кървав SMS: “Наигра ли се?! Хайде сега иди да си почиваш, като не забравиш да си върнеш дълговете!

От няколко дни личните ежби на лидерите в дясно отстъпиха място на тежък махмурлук от финансовите драми. Освен че не влязоха в парламента, те се простиха и с държавната субсидия от 11 лева на глас. Всички си бяха оплели собствени коалиции, което им изигра лоша шега, тъй като на политически алианси се полага субсидия само срещу 4% от вота, а не при 1%, както повелява законът за финансирането на партиите у нас.

Източници от десния политически спектър разкриха, че като цяло доста рискова инвестиция е била кампанията на лидера на ДСБ и „Нова Република“ Радан Кънев. Той до последно харчел с широка ръка, не вярвайки на социолозите, които предричаха, че няма да влезе в парламента. Така за плащането на агитационни материали, вестникарски и тв реклами и застъпници Радан опоскал партийната каса, завещана му от бившия лидер Иван Костов. Но и това не стигнало. Накрая той взел тлъст личен заем от Мартин Димитров и Трайчо Трайков, които сега нямало как да върне, гласи политическата мълва вдясно.

„Радан гълташе валериан след валериан, като разбра, че няма да вземе процентите за субсидия“, разкриха хора от предизборния щаб на десния радикал, чиято коалиция „Нова Република“, за съжаление на десните, взе едва 2,55% от гласовете.

Хора от тъмносинята централа разкриха още, че часове след вота Радан е бил „помолен“ сам да сдаде председателския пост от лидера в сянка Иван Костов. Последният го поставил в патова ситуация, в която трябвало или да подаде оставка сам, или да бъде позорно изпъден от националния съвет. Според хора от ДСБ в нощта на изборите, когато стана ясна новината за провала на Радан, Командира му изпратил кървав SMS: “Наигра ли се?! Хайде сега иди да си почиваш, като не забравиш да си върнеш дълговете!“, твърдят съратници на Кънев.

Всъщност Командира още в навечерието на парламентарния вот се оплаквал пред стари муцуни, че Раданчо много си е повярвал, първо е провалил общия десен проект заради голямото си его, а накрая дори взел да не си вдига вече телефона.

Финансовата буря и последвалите крамоли не подминаха и Реформаторския блок, който не попадна в Народното събрание. На всичкото отгоре заради тарикатлъка си да се явят като коалиция със Светльо Витков-Хиподила те също се простиха със субсидийката от 11 лева на получен глас, или около 1,2 милиона лева.

Междувременно кадри от СДС издадоха прелюбопитни щрихи от кухнята на изборите. Оказа се, че певецът Витков е бил взет под крилото на ексздравния министър Петър Москов, тъй като никой от другите двама лидери Божидар Лукарски и Меглена Кунева не искали да се появяват публично с „нечленоразделния арт“.

Бивш депутат от РБ издаде, че на всичкото отгоре сега Витков се заканил да иска компенсации, защото заради Реформаторите не успял и този път да удари джакпота. Неговата партийка „Глас народен“ усвои няколко милиона при последните два вота, тъй като мина заветния процент, осигуряващ финансиране. Сега обаче гологлавият певец за сефте ще бъде капо, за което директно обвинявал своите ялови коалиционни партньори – триото Лукарски, Кунева и Москов.

в. „Ретро“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s