Коалицията с Патриотите угасна, Каракачанов в паника, че „Възраждане“ му взима избирателите, ако пристане на ГЕРБ

Най-одумваният вариант за коалиция след изборите се оказа напълно провален, научихме от абсолютно сигурни източници. Причината за това е неочаквана. Появата на новата националистическа партия „Възраждане“ с над 1% от гласовете, е хвърлила в паника тримата официозни патриотични лидери. Страхуват се, че ако пристанат на ГЕРБ, „Възраждане“ се изсмуче целия им електорат.

Самата нова патриотична формация на варненския националист Костадин Костадинов вече не може да бъде скрита. Над 1% ще бъде в медийното внимание. Особено като единствената такава партия на тези избори. От друга страна, редовият патриот е много недоволен от всяко сближаване с Бойко Борисов и колониалната му администрация. Ниският резултат на Обединените патриоти на изборите се обяснява именно с това разочарование. Както известно, в този парламент „триото“ има по-малко депутати от в миналия. А бяха големи бомбастики и очаквания за 50-60 депутати.

Слуховете сочат, че най-притеснен от „Възраждане“ бил лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той и без това недолюбвал ГЕРБ, и едва траел напъните на Симеонов да влизат във властта. Но с перспективата след тази власт, да останат без гласове, вече окончателно се разколебал. Така Патриотите остават в опозиция, като единствен шанс да отбият поне временно настъплението на новите и по-автентични националисти.

С това най-вероятната коалиция се очертава като голяма между ГЕРБ и БСП.

ГН

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s