Ген.Кольо Милев: Още идеи за промяната

Втората наша идея, с която искам да ви запозная уважаеми съграждани има пряко отношение към решаване проблемите на демографската криза. От около две години в Европа тече процес на завръщане на икономическата емиграция в родината. Страните от Централна и Източна Европа като Полша, Чехия, Словакия и  Унгария вече създават законодателни и икономически условия за това.

Нашата роля ще бъде същата – създаване на законодателни и икономически условия за завръщането на нашите деца. Ще маркирам само някои мерки по създаването на условия и мотивирането на нашите сънародници да припознаят отново България и Сливен като много добро място за бизнес и живеене.

Ако имам вашата подкрепа ще организирам с помощта на социалните мрежи информационна кампания, насочена към нашите съграждани в странство. Ще им предложим готови бизнес решения за създаване на собствен, кооперативен или устроен на принципите на дяловото инвестиране бизнес тук и сега. За постигане на тази цел ще е нужна дейната подкрепа на общината.

За повишаване интереса към Сливен като инвестиционна и туристическа дестинация ще организирам глобална информационна кампания за привличане на чуждестранни инвеститори. За тази цел мога да използвам информационен ресурс, чиито потребители са около 37 000 души от цял свят с деклариран финансов бизнес профил. Кампанията ще достигне до потенциални инвеститори от Сидни до Владивосток, като много от потребителите на ресурса са от световните финансови центрове на света.

В края на миналата година най-големият онлайн търговец „Али баба” декларира пред българските власти инвестиционно намерение за създаване на голям складово-логистичен център за Източна Европа и Близкият изток. Ще работя, да впечатлим този крупен инвеститор, да припознае Сливен като по-доброто място за създаване на центъра. Зоната, която имам предвид притежава почти всички желани характеристики за изграждане на такъв тип бизнес.

Добри идеи има много и пари няма за всички, казват някои. Но аз мисля, а и всички вие знаете, че  всеки път започва с малка крачка.

Ще използваме максимално възможностите, които предоставят евро фондовете, инвестиционните програми на българското правителство и способите за привличане на чуждестранни и местни инвеститори.

2020 година наближава и златния евро дъжд ще секне не само за нас обикновените хора, но и за фирмите обвързани с това финансиране.

Ако всички заедно не „запретнем ръкави”  и не реиндустриализираме нашия любим град, неговото селско стопанство и туризма промяна няма да има.

Моите лични контакти с кметове от Европа и Китай, от годините на моя мандат също ще заработят за привличане на инвеститори.

За развитието на Карандила и Минералните бани няма да ви говоря. 25 години твърде много думи, твърде малко дела. Там нещата тепърва предстоят и потенциалът остава.

За финансирането на големите проекти от обществена значимост /като пречиствателната станция за питейна вода/ – дали от евро фондове или от държавния бюджет ще бъда вашият лобист в държавното управление, ако ме подкрепите.

ТЪРСИТЕ ЛИ  ПРОМЯНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ И СЛИВЕН?

БЮЛЕТИНА №10, ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН №9

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s