Танева обяви, че има лов на вещици

БСП командва в министерство на земеделието с sms-и, обявиха от ГЕРБ на пресконференция. От партията на Бойко Борисов заявиха, че в земеделското министерство се случва „брутална политическа чистка“. „Кадруването в МЗХ става чрез sms, изпращан от бивш депутат от БСП“, посочи бившият министър на земеделието Десислава Танева, която е и водач на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Сливен, пише „Стандарт“. „Лов на вещици е мек израз на това, което се случва в системата на МЗХ. Определям го като брутална политическа чистка без мисъл за продължаване на политиките, за гарантиране на интересите на земеделската общност“, каза Танева. „Извършват се кадрови промени и натиск върху ръководителите на държавните горски предприятия за кадрови промени, а на някои и за подаване на оставка“, заяви и бившият зам.-министър Георги Костов.
Ванина Недкова„Нека госпожица Десислава Танева поименно изброи вещиците, които съм уволнил“, отговори проф. Бозуков. И категорично отхвърли обвиненията в министерството да има политически уволнения.

Малката белочела гъска (Anser erythropus) е най-малката гъска в Европа. В миналото е гнездила в цяла Европа и Азия, но днес ареалът на вида се е свил драматично. Малката белочела гъска е световно застрашен вид, включен в категорията „уязвим“ на Международния съюз за защита на природата. В България видът е зимуващ и преминаващ. Среща се предимно в североизточната част на страната, включвайки езерата Дуранкулак и Шабла. Единични наблюдения на вида са отчетени и в района на Бургас, ЗЗ „Батова“, ЗЗ „Язовир Пясъчник“, както и във вътрешността на страната.
Числеността на зимуващата популация на вида е оценена на 15 – 50 индивида. Основен проблем е убиването на вида от бракониери и ловци, поради значителната прилика с голямата белочела гъска, която е ловен обект.
/Българско дружество за защита на птиците/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s