ВМРО: Не сме слагали руско знаме на централата си в Сливен

ВМРО – Българско национално движение не е поставяла руското знаме на централата на партията в Сливен, а то е било свалено „на мига“. Това заявяват от партията в изпратено до „Дневник“ „Право на отговор“ във връзка с публикация в рубриката „Новини от вас“ във вторник, 14 март.

На публикуваната от читател на „Дневник“ снимка се вижда сградата на централата на ВМРО – БНД с руското и българското знаме, развети над един от прозорците, а от двете й страни се помещават павилион за дюнери и будка на „Лафка“.

„Дневник“ публикува пълния текст на писмото:

На основание чл. 188 от Изборния кодекс, във връзка с чл. 177 от Изборния кодекс, искаме право на отговор относно публикувана снимка в онлайн страницата на „Дневник“ в рубриката „Новини от вас“ на 14.03.2017 г. в 18.20 ч. Новината е озаглавена „Български“ партии“.

Ние от ВМРО заявяваме, че нямаме нищо общо със закаченото на фасадата на сградата руско знаме и не толерираме прокламирането на чужди национални символи в България. ВМРО е под наем във въпросната сграда. Руското знаме категорично не е поставено от нас. Членовете на ВМРО са реагирали на мига и знамето е било свалено. Снимката е тенденциозна и насажда внушения, които не кореспондират с реалността. Самият кадър с дюнерите и будката за вестници също е тенденциозен и очевидно цели уронване авторитета и името на партията.

При публикуването на подобни материали е редно да бъде потърсена позицията на ВМРО. А това не е направено, което подсилва усещането, че целта на публикацията е оплюване на партията чрез неверни и изкривени факти, което е грубо нарушение на Изборния кодекс.

В случай на отказ за приложение на разпоредбите на чл. 188 на ИК, ще сезираме Централна избирателна комисия, съгласно чл. 200 на ИК.

Дневник
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s