Д-р Васислав Петров, кандидат-депутат от ГЕРБ: Нужни са спешни мерки за спасяването на спешната помощ в Сливен!

Кандидат-депутатите от ГЕРБ д-р Васислав Петров, д-р Тодор Бакалов и Тодор Георгиев се срещнаха със сливенски медици. Те представиха някои от основните приоритети в предизборната програма на ГЕРБ в областта на здравеопазването, образованието и социалната политика. На срещата кандидатите за народни представители заявиха и местните каузи, за които отборът на ГЕРБ-Сливен ще се бори в следващия парламент. Сред тях са: довършване на пречиствателната станция за питейни води, ремонт на зала „Асеновец“, превръщане на Сливенските минерални бани в модерен балнеоложки център, физкултурни салони за 3 сливенски гимназии, разкриване на филиал за обучение на агрономи в Сливен, изграждане на нов дневен център за деца с увреждания, изграждане на Индустриална зона в Сливен.

„В програмата на ГЕРБ са набелязани мерки за решаване на най-големите проблеми в здравеопазването, сред които несъвършенствата в нормативната база, липсата на интегрирана информационна система, неравномерното разпределение на лечебните заведения на територията на страната и др. Спешната медицинска помощ е сериозен проблем. Базата е остаряла. Целта е да се купят нови линейки, да се ремонтират всички центрове за спешна помощ, да се ремонтират или изградят нови“, каза д-р Васислав Петров.

Според д-р Бакалов, за ПП ГЕРБ основен приоритет е достъпна и работеша здравна система, демонополизация на Националната здравна каса, доизграждане на единната дигитална здравната система за обмен на информация в реално време между информационните бази на МЗ, НЗОК, НОИ, НАП, болници, аптеки и др. доставчици на здравни услуги. Дигитализацията ще подобри значително работата на здравната система. Тя ще улесни лекари и пациенти с въвеждане на: електронна здравна карта за достъп до системата и контрол в реално време на потреблението на медицински услуги; електронна здравна рецепта и електронно направление; създаване и въвеждане на електронно медицинско досие; доизграждане, поддържане и интегриране на съществуващите електронни регистри. Тези мерки ще доведат до по-ефективна и прозрачна здравна система.

Тодор Георгиев добави, че кандидатите от ГЕРБ ще се борят заедно за всички местни приоритети.

Сред присъстващите на срещата бяха председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев и общинския съветник Димитър Павлов.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s