Затворът в Сливен заприлича на хотел

zatvor_sliven

Така изглеждат стаите в женския затвор

След ремонт на стойност 1 093 682 лв., Сливенският женски затвор вече отговаря напълно на европейските изисквания, съобщиха от Министерството на правосъдието. Днес служебният министър Мария Павлова присъства на официалното откриване на корпуса.
За 6 месеца с бюджетни пари са ремонтирани 76 жилищни помещения за 223 лишени от свобода. Осигурени са по 4 кв.м. жилищна площ на едно лице, санитарен възел във всяка килия, подновен интериор в жилищната площ, модерни бани, обновени клубове по интереси.

 

Успоредно с ремонтните дейности вътре в корпуса, е подменена част от покрива и е изградена инсталация от слънчеви колектори, предвидена да работи целогодишно, пише Фрогнюз. С подобряване ефективността на отоплителната инсталация се увеличава и времето на ползване на топла вода от лишените от свобода.

 

По време на откриването днес, министър Павлова заяви, че Министерството на правосъдието ще продължи активната работа за подобряване на материалните условия в затворите и арестите.

 

В плана за ремонтни дейности през тази година са включени затворите в Пазарджик и Бургас, затворническото общежитие „Черна гора“ към затвора в Стара Загора, а в Плевенския затвор ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност.

 

Ще продължи и политиката на преместване на арести в съществуващи затвори, там където това е възможно, като за 2017 г. е предвидено това да стане в Сливен и Стара Загора. Ще бъде обособен и арест в затворническо общежитие Велико Търново към затвора в Ловеч, а арестът в Хасково ще бъде ремонтиран.

 

До дни ще бъде открито и първото ново затворническо заведение с повишени изисквания към охраната – затворническо общежитие от закрит тип в село Дебелт, като очакванията са в него да бъдат преместени около 350 лишени от свобода, които търпят наказанието си в един от най-пренаселените затвори у нас – този в Бургас.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s