И Сливен включен в нечувана шуробаджанащина в листите на Марешки. Цяла фамилия – кандидати за депутати!

552-130970-1_wideНечувана шуробаджанащина властва в листите за бъдещи депутати на партия „ВОЛЯ“ с лидер Веселин Марешки. Цяла фамилия е издигната от различни райони на избираеми позиции, съобщава Флагман, позовавайки се на свой източник. Основната връзка в случая е водачът за Бургас Гергана Желязкова Стефанова, роднините на която разпознаваме в списъците за различни МИР-ове.

Именно Стефанова движи аптекарския бизнес на Веселин Марешки в Бургас и региона. Ако партията, на която социолозите към момента дават поне 10%, събере достатъчно гласове, тогава майка, баща, двете им дъщери и техните съпрузи ще попаднат в Народното събрание.

Така за пръв път в историята на българския парламентаризъм на депутатските банки ще се нареди цяла фамилия и вместо заседания на парламентарна група, в стаичката на „ВОЛЯ“ в Народното събрание ще си организират семейни съвети.

Гергана Желязкова Стефанова е водач на листите на партия „ВОЛЯ“ в Бургас и Сливен.

В списъците на Движение „ВОЛЯ“ в Благоевград и Кърджали открихме съпруга й Иван Стефанов Стефанов, който е на втора избираема позиция.

Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова, е втора в листата на Движение „ВОЛЯ“ във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач на листите в Ямбол и Хасково.

Роднинската инвазия обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана Стефанова – Деяна Желязкова Славова-Велева, е втора в листата на „ВОЛЯ“ в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й пък и зет на Гергана Стефанова – Деян Пенев Велев, е втори в най-желания и оспорван 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Потърсена за позиция, водачката за Бургас Гергана Стефанова в началото увърта: „В момента г-н Марешки коментира листите. Не знам каква позиция да заема по въпросите Ви, изпратете ми имейл и ще Ви отговоря писмено.“

„Баща ли Ви е г-н Желязко Ганев Славов, майка ли Ви е Калинка Славова, сестра ли Ви е Деяна Желязкова Славова – Велева…“, попитахме ние, на което г-жа Стефанова отвърна единствено, че Желязко Славов й е баща и побърза да затвори телефона. След минути Стефанова явно размисли и позвънила обратно с оправданието, че връзката се е разпаднала.

„Там, където не съм водач, не съм запозната все още с листите, тъй като регистрацията се потвърди в петък. Калинка Славова е майка ми, за другите също е вярно, но не знам как са попаднали в списъците“, каза Гергана Стефанова.

„Г-н Марешки събира почтени хора по различни канали, възможно е да е така. Не мога да потвърдя кой е попаднал, всеки отговаря за себе си. Тук не говорим за семейства, а за професионализъм, хората са попаднали по различни пътища пред г-н Марешки, не знам какво е било неговото решение. Аз съм запозната с листите, които ще водя“, добави водачката на „ВОЛЯ“ за Бургас.

Дали със семейството й ще направят първия прецедент в историята на българския парламент – това според нея щели да решат хората на 26 март.

При опит за отговор директно от лидера на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки, той не е открит на телефона си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: