600 000 ЛЕВА ИНВЕСТИЦИИ ВЪВ ВОДНАТА МРЕЖА НА СЛИВЕН

 

600-000-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0Ремонти и обновления по водопроводната и канализационнатасистемана стойност 600 хиляди лева е извършил водният оператор на Сливен миналата година. Целта на изпълнената от „В и К“ – Сливен инвестиционна програма е намаляване на загубите, равномерно разпределение на водните количества по мрежата, подобряване на  управлението и качеството на услугата.

 

Извършените спешни ремонтни работи по водопроводната мрежа в Сливенска област, със смяна на помпени агрегати, хидроизолации, спирателни кранове и клапи, са на стойност 170 000 лева. Отделно от тях, средствата, вложени за обновяването на водопроводната система на територията на Сливенска област, възлизат на около 400 000 лева, заяви управителят на „В и К“ – Сливен Севдалин Рашев.

 

В четирите общини на областта са направени технически подобрения в 36 обекта. Инвестициите са в синхрон с договора на „В и К“ – Сливен с Асоциацията по водоснабдяване на Сливенска област. Закупени са 4 нови автомобила, в помощ на ремонтните дейности в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. За пречиствателната станция за отпадни води на Сливен са доставени въздухопровод и помпен агрегат. Закупени сапомпени агрегати за помпените станции в цялата област, извършен е ремонт на въздушните линии към помпените станции на Сливен. В списъка на инвестициите влизат изграждане на нови и подмяна на стари водопроводи и мрежи в Скобелево, Крушаре и Гавраилово, закупени трансформатори, водомери, помпи и кранове за водопроводните мрежи в Сливен, Кермен и селатаКовачите, Чинтулово, Жельо войвода.

 

В Нова Загора е прокарано допълнително водоснабдяване от помпена станция „Север“, извършена е реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в общинския център и с. Съдиево, подменен е 500 метра външен водопровод в Пет могили. Ремонтиран е въздухопровод на пречиствателната станция за отпадни води на Нова Загора, подменени са арматури и поплаваци на устройствата за регулиране нивото на водоемите на централната система Червенаково. В Котел е извършена е рехабилитация на карстовите извори. По проект на общината, финансиран от МРРБ, е започнало строителството на пречиствателна станция за питейни води на Котел.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s