Снимка на Тубболница взриви ФБ

 

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%83%d0%b1%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0Снимка на Христина Симеонова, публикувана във Фейсбук, предизвика лавина от гневни коментари. „Току що минах покрай ТУБ болница… Или каквото е останало от нея…”, е написала под снимката си Симеонова. Ето и част от мненията, споделени в сливенски ФБ-групи:

 

Mariqna Ivanova: За жалост е така във Сливен едно се прави, а др. 10 пропадат.

 

Пламен Дафинов: В такъв случай се подава сигнал на 112.

 

Ваня Банчева: Готово за крадене, докато не изравнят всичко със земята, няма да спрат.

 

Maria Ivanova: Ама то едва ли остана нещо за вземане! Всичко е разграбено – изнесоха се легла, шкафчета. Алуминиевата дограма е снета  -зеят едни дупки само! И врати няма вече! А двора стана сечище.

 

Maria Ivanova: Звънели сме на полицията – ефектът е нулев. Сградата е неохраняема. И става сборище на наркомани!

 

Petar Stankov: Терените са държавна собственост. Основната сграда е паметник на културата. Според мен идеята тя да се даде на художествената галерия и двора да се превърне в арт парк беше много добра. Но дали ще се осъществи…

 

Лиляна Кавалджиева: Никой от кметовете през последните десетина години не направи нещо, за да спаси този Паметник на културата! Срамувам се от тях! Кметове…

 

Plamena Minova: По същия начин изглежда и друг паметник на културата: начално училище „Антон Иванов Камбуров“ в кв.Клуцохор.

 

Petar Stankov: Тъй като терените са държавна собственост, отговорност трябва да се търси по-скоро от държавата, министерството на здравеопазването, чиято собственост беше болницата, и областния управител, отколкото кмета. Което не означава, че общината и занимаващите се с градоустройство не би трябвало да имат отношение към проблема.

 

Marin Matekow: Оставят ги да се разрушават, защото са апетитни парчета за строеж – безродните ни градоуправници и майка си ще продадат за пари

 

Любомир Атанасов: Нарочно се цели да се унищожи и да се продаде на безценица.

 

Пенка Стоянова: Скъпи на триците, евтини на брашното, бих казала. Все няма пари, а такова съкровище е оставено на произвола. Някой компетентен би направил оценка на това имущество и съм сигурна, че няма да е малка.

 

Милка Петрова: Толкова пъти писах за Тубболница, зори „Общинска охрана” в парк „Юнак” предупредих.

 

Aivan Dizain: Както е тръгнало и общината ще разрушат в скоро време, за да я продадат. Няма родолюбци, това е трудът на бащите ни!

 

Лиляна Кавалджиева: Как да няма, особено патриоти !? Идват избори…

 

Vesselin Vassilev: Разглобяват старата болница, както много други изоставени постройки… Ще разчистят терена… рушителите на съвременна България…

 

Мария Тасева: Да се направи музей на медицината.

 

Ivanka Danailova: На територията на общината за толкова години не се направи нищо.Навярно за общината е по добре да се руши и разграбва.

 

Veneta Markova: Нарочно ги оставят да се разрушават и може в скоро време някой да си „ЛАПНЕ“ за без пари мястото, да си спретне едно хотелче и ресторантче, а нека хората чакат да има болница, в която да се лекуват болните!!! Няма да се учудя, защото точно така направиха във времето от началото на прехода и до сега!!!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s