Слушайте Тръмп и вижте какво се случва в Швеция

swedenattack
Престъпността не се изчерпва с атентати

Добре координираната война на западните мейнстрийм медии и българските им аватари срещу Доналд Тръмп нанесе нов удар. В свое изказване във Флорида, направено по време на кампанията, свързано с опасностите от бежанския поток, Тръмп заявява: „Вижте какво се случи в Германия. Вижте какво се случи миналата нощ в Швеция. Швеция. Кой би повярвал? Швеция. Те приемат в огромен брой. Те имат проблеми, каквито не са си представяли досега.”
Реакцията на медийните противници на Тръмп не закъсня. Използвайки контекста на предишните думи на Тръмп, касаещи атентати във Франция, Германия и Белгия, те обявиха, че той си е измислил атентат в скандинавската страна, а след това се е оправдал, че е гледал репортаж за него по Фокс нюз.

 

Това, разбира се, е лъжа. Както е видно от горните редове и видеото от изказването му, Тръмп не е казвал, че е имало атентат в Швеция, а е визирал това какво се случва в скандинавската държава. В последвало обяснение от страна на Белия дом се обърна внимание на това, че президентът е имал предвид „нарастващата престъпност” в страната в следствие на повишения поток мигранти.

 

Това не успокои шведските власти, като външното министерство на страната изрази недоумение от това какво се случва в Швеция и поиска обяснение за изказването на Тръмп.

 

А какво всъщност се случва в Швеция?

 

Швеция е на второ място по брой изнасилвания в света. Някогашният скандинавски рай изостава в това отношение единствено от африканската държава Лесото, където на 100 000 жители се падат 91.6 регистрирани изнасилвания. Този показател в Швеция показва 53.2 изнасилвания на 100 000 души. Въпреки високите шведски данни, недекларираните случаи са много повече.

 

„Проблемът е, че почти няма толкова тежка престъпност, с такъв дял на нерегистрираните случаи, както изнасилванията. В Швеция около 80-90 процента от тях никога не стават известни на обществото. Неточността в доклада се дължи отчасти и на факта, че изнасилването е престъпление, което е заобиколено от срам“, според професор Никлас Лангсторм от Каролинския институт, проучващ сексуалните престъпления.

 

Дали има пряка връзка между изнасилванията и мигрантите? Такава установява доклад на правителствената агенция BRA, според който те са свръхпредставени с малко над 100 процента повече, в сравнение с шведските граждани, извършили престъпление.

 

Но когато става въпрос за по-сериозните случаи, като убийства или нападения с убийства на непознати, имигрантите съставляват мнозинството с 400-500 процента повече, спрямо останалия брой. При изнасилванията броят им е с 450% повече.

 

Ако тези данни не могат да дадат реален поглед какво се случва в Швешия, то може би видео 1 или видео 2 могат да дадат по-ясна картина.

 

Това се случва в Швеция. И Тръмп е прав, че трябва да се гледа натам.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s