Партийно обновление ли?! Петима водачи на листи в Сливен са същите като през 2014-та

%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8Петима водачи на депутатски листи в Сливен за изборите на 26 март са били и такива на парламентарния вот през 2014 г. и са били избрани за народни представители, установи репортерска проверка. Това са Десислава Танева – ГЕРБ /която става министър на земеделието/, Таско Ерменков – БСП, Янко Янков – ДПС, Петър Петров – Обединени патриоти, Иван Славов – АБВ.

В кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ след бившата земеделска министърка е шефъг на областната болница д-р Васислав Петров. Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ не е член на партията, а включването му е от гражданската квота.  Директоркат на XI-то училище Веселина Тонева, преподавател по български език и литература, е на трета позиция. Досегашните депутатки Мария Белова и Галя Захариева са съответно на четвърто и пето място.

БСП отново се явява в коалиция, този път с името  „БСП за България”, но партньорите на Столетницата са в намален състав. След Таско Ерменков подредбата в сливенската листа е: 2. Деян Дечев; 3. Пепа Беева; 4. Гражданска квота; 5. Мариета Петкова; 6. Ваня Колева; 7. Коалиционен партньор; 8. Вероника Делибалтова; 9. Митко Митев; 10. Кольо Милев; 11. Наташа Петкова; 12. Събина Петканска. Крайната дума има Националния съвет на БСП, очаква се тя да стане ясна на 19 февруари.

За пети път Янко Янков, който в момента е и заместник-председател на ДПС,  ще поведе листата на ДПС в областта. След него е областният лидер на  Движението Мустафа Мустафов, който е и общински съветник от Сливен.  Следват: Валентин Георгиев, служител на НАП в Сливен, Исмет Идриз – лидер на ДПС в с. Ябланово, Хатче Османова от Котел, Бадър Хасанов – областен председател на ДПС – младежи , Кемал Кьойбаша – общински лидер на ДПС в Котел, Илмие Люмерова от Котел,  Таня Петрова от Сливен.

Петър Петров отново ще води листата на патриотите, съобщи координаторът на НФСБ за Сливен Доброслав Иванов. Бившият кмет Иван Славов, който изкара два депутатски мандата – от БСП и после от АБВ, също ще е водач на коалицията АБВ – Движение 21.

Окончателните листи се очаква да станат ясни в понеделник.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s