Не могат да премахнат гето от сливенски цигани в Италия

4ebc5274854eefa8eb89b917034719d4Премахването на българското гето край италианския град Фоджа за момента остава проблематично. Разпоредбата за това на кмета на града Франко Ландела трябва да се преведе на български език, предаде кореспондентът на БНР в Италия.

Ръководителя на социалната служба към кметството Никола Руфо е съобщил за местните медии, че  изпълнението на наредбата е спряно, защото тя трябва да се преведе от италиански на български език. Налага се поради факта, че не всички хора от гетото разбират добре италиански език. В момента в него има 104 възрастни и около 40 деца, които са от Сливен. Обстановката сред която живеят е мизерна. Целта е те да бъдат преместени в по-добри условия на живот. Благотворителната епископална организация „Каритас“ може да осигури заплащането само на жилища за три семейства. Решаването на въпроса с пребиваващите е сериозен и никак лесен, защото през лятото броят на ромите на сезонна работа достига до 1000 души. Според университетско проучване гетото е най-голямото в Европа. Разположено на частен терен от 10 години, то е незаконно и премахването му се оказва сложно. От област Пулия уведомяват, че по въпроса ще се действа съобразно европейската програма „Ромакт“ с участието и на българската страна.

Advertisements

One response to “Не могат да премахнат гето от сливенски цигани в Италия

  1. zashto she gi mahat da si stoyat pri jabarite sichkoto cigansko na Bulgaria li tryabva da otiva.da si stoyat tam kato jiteli na romskata imperia

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s