Десислава Танева: БСП влиза през парадния вход, въпреки че не е спечелила изборите

За първи път в историята, на петия ден, след като служебният земеделски министър встъпи в длъжност, имаше протести, каза предшественичката на Христо Бозуков

%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d1%81%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0

Уволненията в земеделското министерство не са политически чистка, не съдя за хората по политическите им убеждения. Така служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков коментира в предаването „Ексклузивно“ на тв „Европа” отстраняването на директора на Фонд „Земеделие” Румен Порожанов и на агенцията по животновъдство Васил Николов.

Според бившият земеделски министър Десислава Танева обаче, в момента се изпълняват политически поръчки във ведомството, а БСП се опитва да влезе във властта през парадния, въпреки че не е спечелила изборите.

„Всички знаете, че в общественото пространство беше ескалирало едно напрежение и недоверие към дейността във Фонд „Земеделие“ – забавяне на много възражения по рамкирането, съмнения в правилата на указанията и нещата, които се случват при разглеждането на зададените проекти“, заяви министър Бозуков. Той обясни, че общественото недоволство е било причина да уволни директора на Фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.

Такова недоволство не и имало, контрира обаче бившият земеделски министър Десислава Танева: „В никакъв случай не мога да кажа, че е имало такова отношение и недоверие към Румен Порожанов. Нещо повече, ако имаше такова недоверие, за първи път в историята на земеделието, когато встъпи нов земеделски министър, на петия му ден имаше протестни писма от най-големите браншови организации в България“.

Освен директора на Фонд „Земеделие“, дни след встъпването в длъжност на служебния кабинет, с поста си се раздели и директорът на Агенцията по животновъдство.

„Не може да се говори в момента за чистка. Не става въпрос за чистка, уверявам ви. Тези, които ме познават, знаят че не съдя за хората по политически убеждения или по нещо друго, а по това как работят и дали работят качествено. След като се запозная с работата на хората ще преценя дали ще има хора, които ще бъдат помолени да напуснат структурите на министерството“, каза още Христо Бозуков.

Десислава Танева обаче е категорична, че уволненията са на политическа основа: „Бих го определила като влизане на БСП не през задната врата, а през парадния вход. Без значение конституцията и законите в България, че това е служебно правителство, без значение от думите на президента на всички българи, че това правителство има една задача, а другата е да продължат да функционират системите и политиките“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s