Възпитаник на Сорбоната ще води листата на БСП в Сливен /ВИДЕО/

 

aee44fc32e47f07b5fe3050745ad94ac_l34-годишният Крум Зарков ще води кандидат-депутатската листа на БСП в Сливен. Той е най-младият член на Изпълнителното бюро на партията.

 

Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. в София. Майка му е златното перо на „Труд“ Анна Заркова, а златните ръце на баща му, хирурга д-р Костадин Зарков, са спасили не един човешки живот.

 

Завършил е френската гимназия в столицата. След това заминава във Франция заедно с повечето от съучениците си. Записва право в университета в Дижон. Няма отговор защо точно право, но е категоричен, че това е неговата професия.

 

Крум избира да се занимава с научна дейност в правото. Успява да се прехвърли в Сорбоната в Париж, където записва международно право. А в дипломната си работа изобличава в правен аспект слабите страни на договора за неразпространение на ядрено оръжие.

 

Трудът му получава наградата на годишния научен конкурс за 2007 г. на френския Институт за висши науки по национална отбрана. А от Сорбоната му предлагат да остане като сътрудник към Центъра за изследване и науки в областта на международното публично право.

 

Паралелно изкарва курсове в Института по политически науки в Париж, а след това и в Академията по международно право в Хага, Холандия. В училището за политически науки е първият му истински политически досег с левицата. Там негови съкурсници са основно младежи от европейската левица, които се бунтуват срещу всяка несправедливост по света. Така Крум установява, че лявата идея му е на сърце. През 2010 г. се прибера в България и започва работа към Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-известна под името “Кушлев”. Има изследвания и публикации на тази тема, работил и по написването на новия закон.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s