Ангел Найденов проплака за депутатството. Нинова да не отстъпва

0000254534-article2
В друга ситуация бих казал, че това е удар под пояса, защото аз съм сред тези, които са визирани в предложението да има мандатност на народните представители от левицата.
Така че, ще си спестя засега коментарите. Кахърните думи са на соцактивистът Ангел Найденов, известен повече като съпруг на Мая Манолова – обмудсманът. Изрекъл ги пред една от медиите под контрола на Пеевски. Найденов е разтревожен, защото келепирът и нищоправенето в парламента могат да му се изплъзнат. А бившият военен е свикнал след четири поредни народни събрания, като пенсиониран старшина със зелените чорапи. Четири пъти този човек е представлявал избиратели без някой в държавата да разбере какви полезни неща е сътворил. Да, беше министър на отбраната, но престоят му в МО бе запомнен от професионалистите в армията със спорни решения и слуховете за редовни телефонни разговори Делян Пеевски, от когото получавал указания по редица въпроси.

Втората му съпруга – Мая, известна по време на престоя си в парламента като „Поразяващата уста” пък се прочу с участието си в аферата „Костинброд”. Тогава тя сезира прокуратурата за получен сигнал – заслужава медал за гражданска доблест, – но обществото остана с впечатлението, че действа в пълен синхрон Николай Бареков.

 

За броени часове двамата успяха да създадат скандал, който се овенча с поредна изборна победа на ГЕРБ. Как ли? Ами много просто. Атаката срещу Борисов и партията му заради допечатване на бюлетини за гласуване бе уж вражеска, но целта бе предизвикат съчувствие у гласоподавателите към „жертвата” Борисов. Самият Борисов и до днес твърди, че тогава са му отнели поне 10 % от гласовете, но истината е, че без Бареков и Манолова той щеше да загуби много повече. Защото вече се чувстваше разочарованието от мутренския модел в управлението на страната. Бареков и Манолова са били възнаградени за своите усилия, твърдят запознати. По подходящ начин. Това, разбира се, трудно може да се докаже, но има свидетели на някои случки от онова време и малко след това, които могат да зарават публиката с някои любопитни неща.

 

Други наблюдатели пък твърдят, че Манолова е избрана за зам.-председател на НС именно като награда за „Костинброд”. Трябва обаче да сме коректни и да признаем, че се справи добре. Имало е и бонус – министерски пост за Ангел Найденов. Разбира се, това твърдение може да бъде оспорвано от семейството, но съмненията в тази посока са факт. В развитите демократични страни обаче подобни съмнения нерядко са били причина за залеза на не една политическа кариера. Тук е обратното. Затова не е чудно, че Манолова стана национален омбудсман с подкрепата на ГЕРБ и самият Борисов, който би трябвало да я мрази заради „откраднатите” 10%. Борисов твърди, че не е злопаметен, добричък е, но това са приказки за болни на легло. Освен това, да не забравяме, че именно неговите версии бяха надлежно изръчени в публичното пространство от Пеевски медии. За които се говори, че са и негови. Някой ден ще излезе, че и скандираниета на Бареков и хората му под прозорците на къщата в Банкя са били договорени между депутата от ДПС и премиера в оставка тогава, но все още е рано.

 

И сега Ангел Найденов се е панирал. Милият, той вече мрази Корнелия Нинова, която му разваля по такъв брутален начин плановете. Защото Найденов – не се съмнявайте в това – си е повярвал, че е незаменим, партен диамант, незаобиколим фактор в БСП, гранде политик и пр. Раздайте кърпички… Ако Найденов и хората като него имаха поне малко смелост да си направят самооценка за възможностите и реалното си присъствие в политическия живот, щяха тихо и кротко да се скатаят някъде на сянка и да си харчат спестените от банички парички.

 

Ако сме още по-откровени, ще признаем, че ако Ангел Найденов и немуподобните наистина изпаднат от листите, никой няма да забележи отсъствието им.

 

Корнелия Нинова е длъжна да реализира тази идея. Да ще си спечели врагове в лицета на Найденов, Димитър Дъбов, Янаки Стоилов и пр. Но пък ще спечели на своя страна хиляди социалисти, на които им е омръзнало „стари муцуни” да им дават акъл и да им разпореждат какво да правят.

 

За въпросните нацупени ветрани има още една лоша новина: Идват много интелигентни, честни (морални) и полезни хора след тях. Време е за проветряване, че много замириса на партенки…

 

Като всяко нещо и сънят има край. Розовият също.

 

Станимир Иванов, Фрог Нюз

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s