Рони – детето на Столетницата

 

Младата лидерка на Младежкото БСП не спира да работи в интерес на червените приоритети

%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0

Тя е Вероника Делибалтова. За нея в БСП казват две неща – млада и умна, но най-вече красива. Но на първо място работлива и винаги насреща за важните дела в партията. Именно Вероника ще е и една от най-активните дами по време на предстоящата предизборна кампания на БСП.

 

Вероника Делибалтова бе избрана за лидер на младежкото БСП през 2014 г, когато бе едва на 25 години. Тогава Рони, както я наричат приятелите й, печели на първи тур с малко над 300 гласа . През 2016 година след балотаж е преизбрана със 199 гласа пред Стоянка Балова, която получи 145 гласа.

„Още тогава видях в очите на хората въпроса – Какво разбира това момиче от политика. Затова и от тогава се старая двойно във всичко, което правя”, казва Вероника. За нея обаче важното е да показва, че има знания в дадената сфера или област, но не само това – човек да има конкретни примери и решения за всеки въпрос. „Тогава хората те приемат на сериозно“, категорична е Вероника.

 

Тя говори пред социалистите, събрали се на Бузлуджа през 2014г. като шеф на Младежкото обединение, въпреки, че от дете е в червените редици.

 

Родена е на 14 юни 1988 г. в Сливен и не е била нито пионерче, нито чавдарче, нито е ходила на манифестации. Но пък е участвала в доста митинги – и предизборни, и първомайски. Защото баща й Атанас Делибалтов е дългогодишен партиен член. Баба й пък я водела със себе си да гласуват. В онези години бюлетините все още били цветни и й било интересно. Още на 16 г. Вероника се включила активно в работата на червената структура в Сливен и участвала в предизборната кампания през 2005 г. Майка й Елвира Манева била против заниманията с политика, но баща й я подкрепил с аргумента, че ако не й е интересно и не я вълнува ставащото в БСП, сама ще се откаже. В началото и приятелите много й се смеели и си правели шеги с нея на тема БСП. „Питаха ме защо се занимавам с глупости и с тази неатрактивна партия, какво си мисля, че мога да променя?“ С търпение и упоритост обаче Вероника не само ги убедила, но и някои от тях приобщила към партията.

 

През 2009 г. Вероника влезнала в ръководството на новоучреденото Младежко обединение в БСП. Вече била студентка в София и затова й поверили ресор образование. Тогава решила да направи поредица семинари със студенти по проблемите във висшето образование. После през 2010 и 2011 година станала активен участник в студентските протести.

 

След като завършила образованието си пък започнала и стажуването – в адвокатско дружество, за да трупа опит в гражданското право. Наравно с това обаче всяка сутрин раздава задачите на членовете на хилядите членове на Младежкото обединение в БСП, на които още като станала лидер обещала да стегне и засили организацията. Затова и всяка седмица в продължение на една година пътувала из страната. За да види всяка организация и всеки младеж.

 

Разкъсвана между политиката и правото, обаче оставяла все по-малко време за себе си. Но от карането на колело и заниманията с чужди езици не се откъснала въпреки стотиците задачи. Когато й остане обаче свободна минута, Рони с  умиление си спомня за прекрасното си детство, което всъщност не е било толкова отдавна. Летата си прекарвала между Царево и село Самуилово край Сливен при двете й баби. И на двете места имала приятели и тайфа, с които играели по цял ден на улицата – на стражари и апаши, на народна топка. Всяка неделя с баща й и двете им кучета пък се качвали на Карандила. Днес в свободното си време Вероника Делибалтова по-често чете или слуша лека и приятна музика.

 

Ива Александрова, „Стандарт”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s