Константин Проданов в Сливен: АБВ се надява на 15 депутати в бъдещия парламент

0000330280-article2
Очаквам АБВ да има солидно присъствие от поне 15 депутати в бъдещия парламент. Това каза  в Сливен председателят на АБВ Константин Проданов.

Той уточни, че това ще се случи, ако се реализира коалиционния формат, в който възнамеряват да участват в изборите. АБВ ще участва на изборите в коалиция с „Движение 21“. Преговори се водят и с досегашните им партньори – „Гергьовден“, Обединен блок на труда, „Българска партия либерали“ и ФАГО.
Помолен да коментира състава на следващия парламент, Проданов заяви, че за свое съжаление очаква доминираща дясна партия и един обаятелен „продавач на илюзии“. Той допълни, че очаква АБВ да бъдат една солидна опозиция и няма да участват в евентуално дясно управление.

„Каквото и взаимодействие да има с леви партии, то ще бъде на принципна основа“, коментира той. По думите му, добре е левите формации да не се карат, а да си припомнят идеите и платформите, като оставят избирателите да решат.

Проданов изброи част от приоритетите на партията в следващия парламент, сред които са по-ефективни мерки за борба с корупцията и реформа на съдебната система, предаде БТА.

Той заяви, че ще внесе Закон за мораториум върху приватизационните сделки. Според него механизъм за справяне с бюрокрацията е електронното правителство. От партията са против съкращаване броя на административните съдилища.

Посещението на председателя на АБВ в Сливен бе част от обиколката му в различни региони на страната. Целта е да бъдат направени избирателните листи на партията, като участниците ще бъдат посочени от местните организации, а няма да бъдат „спускани“ отгоре. Той заяви, че очаква да бъдат предлагани хора с висок обществен авторитет, некорумпирани, със съпричастност към лявата идея, с разнообразни професии.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s