Стефан Радев: Сливен не бива повече да изпада в това състояние, в което го заварих!

12802766_910979612332658_8423619670992623189_nКметът на община Сливен Стефан Радев оцени като положителна дискусията в Общинския съвет по бюджета за 2017 година по време на днешното редовно заседание на местния парламент.

„Въпреки, че предстоящите избори оказват влияние върху начина на говорене в залата, а на мен ми се иска дискусията да е по-професионална, я оценявам като положителна. Давам си сметка, че няма как всички да са подготвени в детайли, но изслушахме всички мнения и резултатът е, че приехме един много реалистичен и изпълним бюджет“, каза кметът пред журналисти.

За пореден път той подчерта, че целта е финансова дисциплина и постигане на ефективност при разходването на всеки лев.

На въпрос как ще повлияе намаляването на средствата за капиталови разходи, Стефан Радев заяви:

„Нормално е да харчим толкова пари, колкото имаме, а не да трупаме повече задължения. Всяко задлъжняване оказва влияния върху качеството на публичните услуги, включително и тези, които един ден ще потребяват нашите деца. Въпреки това, съм убеден, че през 2017 година ще имаме доста важни капиталови проекти, с които да зарадваме нашите съграждани“.

Кметът подчерта, че продължава работата по финансовото оздравяване на общината и се надява да продължат разговорите, които да дадат резултат за отпускане на безлихвен заем за общината.

„Целта ни е стабилизиране, осигуряване на все по-добри и качествени услуги. За управлението на риска имам своите виждания и смятам, че общината трябва да управлява много по-добре рисковете си и не бива да допускаме да изпада в това състояние, в което я заварих, когато станах кмет на Сливен“.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s