Патриот пише на В. Симеонов: Аз гласувах за Вас, но Вие ме разочаровахте с високомерието си, с просташкото си поведение, с бездарността на Вашите предложения

%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-19112014-1ОТВОРЕНО ПИСМО

До Валери Симеонов, депутат в 43 НС

Господин Симеонов,

По време на словото на новия Президент Вие напуснахте заседателната зала на Народното събрание заедно с група народни представители. Вашето обяснение беше, че той Ви бил обидил с реплика и въобще с доклада си, който според Вас бил скучен, безсъдържателен и пълен с „глупотии”. Обидата била не само към депутатите, но и към институцията Народно събрание, поради това Президентът ви дължал извинение. Нещо повече, вие (да разбирам ли всички патриоти?) сте написали първата двойка на Румен Радев.

Аз като избирател, който е гласувал за Патриотичния фронт (а значи, че благодарение на моя глас Вие сте станал депутат), държа да изразя моята позиция по Вашата постъпка.

1.За разлика от вас аз много внимателно слушах словото на Президента Радев и чух в този текст ясно и точно формулирани проблемите на страната ни, както и насоките за тяхното решаване. Знаете ли защо Вие нищо не сте разбрал? Просто защото НЕ СТЕ ИСКАЛ да го чуете! Народът казва: Който има уши ще чуе! Вие явно имахте предварителна настройка „против”. Доказателство за това е фактът, че Вие и групата депутати около Вас още от началото започнахте да шумите, да споделяте на висок глас и да подхвърляте реплики. Продължихте дълго, почти през цялото време! С това показахте не само НИСКОТО НИВО НА ВАШАТА КУЛТУРА, НО И НЕУВАЖЕНИЕ към Президента, към гостите в залата, към самото Народно събрание (като водеща институция на тържествения акт) и към мен лично като Ваш избирател. Вие съзнателно провокирахте, Вие по най-просташки начин предизвикахте репликата: „Имате още една седмица”. Президентът я произнесе тихо и външно спокойно, той просто Ви каза: Знам, че за вас такова поведение в заседателната зала на НС е често явление, но потърпете още малко.

Ако някой трябва ДА СЕ ИЗВИНИ, това сте Вие! Да се извините на всички присъствали в залата и на мен – Вашия избирател!

2.В същото време не по-малко важно е да си отговорим на въпроса, защо Вие и част от парламентарната ви група не пожелахте да чуете ГЛАВНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БЪЛГАРИЯ, изразени от друг, при това пряко избран от народа за Президент! И още. Кога и на какво основание станахте главни и единствени патриоти? Какво постигнахте за изминалите две години, че имате самочувствието и високомерието на велики и непогрешими? Този синдром е зарáзен. Той не е отминал и Вас, защото сам себе си определяте като „елит на нацията”(?!). При това явно сте запазил първоначалното си ужасяващо ниско ниво на възпитание и култура (справка: редица Ваши интервюта, в това число интервюто Ви пред Л. Огнянов в „Офанзива” на 21.01.2017 по Канал 3).

Съвсем накратко ще напомня нещо. Преди години един Председател на Народното събрание разказа в залата същността на стихотворението на Хр. Смирненски „Приказка за стълбата”. Целта му беше превантивно да напомни на депутатите, че не трябва да се самазабравят. Но … те бързо забравиха поуката. За тези две години Вие, господин Симеонов, направихте същото!!

Но да продължим, защото поставените въпроси искат отговор. А той е в направеното (и ненаправеното!) от Вас и групата ви.

3.Често повтаряте, че изходна теза на парламентарната ви дейност е да не влизате в коалиция за управление, а да подкрепяте тези управляващи, които приемат вашите програмни цели. А когато управляващите (коалиционното мнозинство и правителството) приемат САМО ЧАСТ от вашите идеи? Да смятаме ли, че така вие бягате от отговорност? На практика през тези две години Вие (и вашата парламентарна група) фактически НЕГЛАСНО ПОДДЪРЖАХТЕ ГЕРБ и РС в политиката им на ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ от върхушката на ЕС („Каквото кажат началниците!” – Б.Б.), в БЕЗДЕЙСТВИЕТО им при навлизането и приемането на мигранти, при отказа им на практика (лъжите и усукванията им вече ни омръзнаха) да ловят трафиканти и скитащи из страната ни мигранти. Каква полза от лозунгите ви за неприкосновеност на границите? Указанията на либералите от ЕС се спазваха, независимо от жалките ви опити да бъдете чути. Самочувствието ви на „елит” и „защитници на България” е кухо! Защото натрапваният ни от върхушката на ЕС либерализъм е явление твърде много противоречащо на патриотизма!

4.Вие лично, господин Симеонов, ЧЕСТО И САМОДОВОЛНО СЕ ХВАЛИТЕ, че сте „прокарали” много решения в Народното събрание. Да ги посочим ли? За геноцида над арменския народ, за усилването на граничната защита с армейски подразделения (което така си и остана недовършено), за „ракията на българите” (по Вашия израз), за оградата по границата. (Относно стойността на съоръжението друг да ви пита, аз само ще кажа, че въпреки Вашите уверения и срокове тя е недовършена и е твърде хилава и „пропусклива”, щом десетки мигранти продължават да влизат). Оставям на Вас да продължите списъка на заслугите, с които се самоизтъквате…

Не отричам постигнатото. Но то е ТВЪРДЕ МАЛКО за да отговаря на Вашето самочувствие на „велик” депутат, на когото всичко му е позволено. Защото крилатата фраза „По делата им ще ги познаете” (и съдите!) включва и това: какво Вие НЕ НАПРАВИХТЕ!

5.Вие и парламентарната група на Патриотичния фронт НЕ ИЗПЪЛНИХТЕ най-важното от това, което аз като избирател очаквах от вас. И тук не приемам оправдания и увъртания. Първо ще посоча част от фактите, които може би Ви се иска да отнесете към отговорността на цялото Народно събрание? Или към непълния мандат? Но това, което виждаме и знаем, БОДЕ ОЧИТЕ И ПРЕДИЗВИКВА БОЛКА В СЪРЦЕТО. Не постигнахте никакво практическо решение по борбата с корупцията (Нито проектозакони, нито парламентарни спорове не са оправдание). Приетите поправки в Конституцията са само жалка частичка от това, което трябва да се направи в правосъдната система. Новият закон за образованието също като предишния е неадекватен на действителността. Промените в социалната сфера са добри, но недостатъчни. Нищо рашително не се направи в сферата на здравеопазването. Да продължа ли? По-важен е РЕЗУЛТАТЪТ към днешния ден, а той е че държавата ни е най-бедната в ЕС, смъртността най-голяма, безработицата мори народа и го разпраща в чужбина, демографската криза вече прераства в катастрофа!

Държа да подчертая това, защото точно тази проблематика Вие и групата напуснала залата не пожелахте да чуете в изказването на Румен Радев. Вашият аргумент „това всички го знаят” сочи още веднъж, че НЕ ИСКАТЕ ДА ПРИЗНАЕТЕ ВИНАТА СИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. Но виновните сте вие, депутатите! Защо казвате: „Ние сме парламентарна република!”, а не желаете да носите отговорност за бездействието си, за това че водите България към гибел!

Сега да Ви припомня това, за което лично Вие се ангажирахте, но не изпълнихте:

-Къде е резултатът от Вашето председателство на Комисията по нарушенията в енергийната сфера?

-Защо не „прокарахте” закона за редовната военна служба? (Ще Ви помогна: защото го поставихте бездарно, защото вече нямаме млади хора – те са в чужбина, защото в новите условия може донякъде да ни помогне само друг закон – за доброволното военно обучение).

-Защо си мълчите по демографския проблем? Или той не е Ваш приоритет?

-Защо нищо не направихте по „циганския проблем”? (Изразът е Ваш, и ангажиментът е Ваш, но проблемът си стои и е болезнен за цялата страна).

-Защо поставихте след дъжд качулка, именно когато вече Борисов беше подал оставка, проблема за повишаването на пенсиите? (Да Ви помогна ли? – Защото искахте да ни измамите с евтин трик. Но всички си даваме сметка, че това беше неизпълнимо).

Мога още да продължа. Но ще добавя само нещо много показателно. Вие сте категоричен в мнението си против мажоритарния вот. Това, както и гласуваното от Народното събрание запазване на партийните субсидии (11 лв), окончателно дорисува Вашия образ на „народен” избраник. А може би Вие сте просто един крайградски хитрец, който се е добрал до висока позиция и на когото твърде много му е харесало да бъде добре заплатен депутат с имунитет?

Аз гласувах за Вас, господин Симеонов! Но вече дълбоко съжалявам за това. Вие ме разочаровахте с високомерието си, с просташкото си поведение, с бездарността на Вашите предложения, с излишното и празнословно патриотарско говорене. Едва ли съзнавате, че Вашето самочувствие и високомерие нямат никакво покритие!

Вие не сте моят депутат. Аз се срамувам от Вас! Силно се надявам повече патриотизмът да не се олицетворява от такива като Вас, а Вие никога повече да не го представяте в Народното събрание!

Не забравяйте, че дължите извинение не само на мен, но и на целия български народ!

Дамян Митев, обикновен български патриот

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s