ГЕРБ: Стефан Радев няма да е депутат! Остава кмет, за да стабилизира Сливен!

484234411c4ec9996d853190bba886f9Политическа партия ГЕРБ- Сливен провежда вътрешна анкета сред членовете и гражданите, с която проучват нагласите кои граждани са подходящи да са кандидати за народни представители от листата на партията с 6 мандата.

Ръководството на партията искало да чуе мнението на хората и за какви регионални политики следва да се борят кандидатите за народни представители от ГЕРБ Сливен, какви национални политики и послания трябва да излъчи ПП ГЕРБ и какви събития в предизборната кампания са подходящи, за да убедят гражданите в политиките си.

Анкетата е анонимна, в нея могат да участват всички желаещи граждани. Специална кутия в офиса на партията в Сливен събира листите с попълнената анкета до края на януари.

В началото на февруари ГЕРБ – Сливен ще проведе общинска конференция, а до 5 февруари трябва да са проведени всички конференции в 4-те общини на областта.

Какво ще се случи, ако кметът Стефан Радев получи достатъчно брой гласове в анкетата, за да бъде вписан в листата – примерно на второ място, след Десислава Танева.

Това няма как да се случи, обясниха от партията, която според социологическите проучвания все още е първа политическа сила в страната.

Причината Стефан Радев да остане начело на общината, а не като Асен Гагаузов в средата на мандата си да се откаже от кметския пост, за да стане депутат /2001 г./, от една страна е, че ГЕРБ изключително много разчитат на икономиста-градоначалник да съживи общината. В София били изключително доволни, че Радев спасил Сливен от фалит, но си давали сметка, че трудното тепърва предстои, а настоящият кмет бил човекът, който може да извърши непопулярни мерки за финансовото оздравяване.

От друга страна, централното ръководство на ГЕРБ е взело решение, че партията няма да разчита на настоящи кметове в кандидат-депутатските листи за вота напролет. Това означава, че нито Стефан Радев /Сливен/, нито Николай Грозев /Нова Загора/, нито Коста Каранашев /Котел/, нито Атанас Атанасов /Твърдица/ или който и да е герберски кмет ще е в кандидат-депутатските листи.

„Местните избори бяха само преди по-малко от две години и няма как нашите кметове като отговорни хора да подведат избирателите си“, са мотивите за решението.

В ГЕРБ вече тече с пълна пара подготовката за предсрочните избори. Премиерът в оставка Бойко Борисов и партиен лидер събира актива на работна среща на 21 и 22 януари, на която да се набележи стратегия за победа. Подреждането на кандидатите за листите обаче вече върви по места. До 5 февруари всички списъци трябва да бъдат на пощата на централата на ГЕРБ, където се обобщават и се изпращат на Изпълнителната комисия на партията. Нейна е задачата да изготви финалните изборни листи, с които досегашните управляващи ще се борят за 44-тия парламент.

Потенциалните бъдещи депутати вече се набелязват на общински номинационни събрания във всичките 265 общини в страната. Ограничението за включването на кметове е само едно от указанията, дадени на структурите по места. От централата са описали и какви трябва да са следващите депутати на ГЕРБ. Те ще попълват декларации, че нямат нищо общо с бившата Държавна сигурност. „Висок обществен морал“ е друг неотложен критерий, както и чисто съдебно минало.

От ГЕРБ отварят вратата и за непартийни кандидати. „Искаме да дадем възможност на хора, които искат да работят за обществото, да влязат в парламента и да го правят“, се мотивираха от ГЕРБ. Тези депутати ще влязат в т.нар. гражданска квота. Акцент в селекцията са и авторитетни личности – доказани лекари, учени, преподаватели, учители, хора на изкуството.

С цел прозрачност кандидатдепутатските листи ще се подреждат по азбучен ред, а не според симпатии. ГЕРБ ще предложи максималният брой кандидат-депутати във всеки регион. Дори ще имат и резерва – в случай, че някой от депутатите бъде избран например за министър.

Advertisements

2 responses to “ГЕРБ: Стефан Радев няма да е депутат! Остава кмет, за да стабилизира Сливен!

  1. Ко ще съживява, тя по-умряла общината не е била,първа политическа сила на куково лято,Милев най- много направи за Сливен,каквото и да лаят гербаджии това е истината.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s