Сливенски депутат: САЩ ни пращат емисар, за да станем енергийно независими. В света няма енергийно независима държава!

090512_008616143463„САЩ щели да ни пратят енергиен съветник. Явно ние, българските енергетици, трябва да си скъсаме дипломите и да станем хамали на гарата“, каза пред ПИК сливенският депутат от БСП Таско Ерменков, член на парламентарната комисия по енергетика.  Мотивът, че американският специалист ще дойде да ни помогне да станем енергийно независими, бил абсурден. Защото в света не съществувала енергийно независима държава.

„Джон Кери дойде в България, за да покаже, че САЩ ни държат в обсега на интереси и нямат намерение да отсъстват. Енергетиката беше само повод“, категоричен е Таско Ерменков.

Енергетиката на България била с неясно бъдеще в момента. „Хъбчето се счупи като зъбче. Южният поток стана Турски. Така и не разбраха управляващите, че енергийните партньори са от другата страна на Черно море“, поясни депутатът.

„Абсурдно е, когато се говори за диверсификация на доставките. Какво точно ще се диверсифицира, след като в България доставки няма. Разбрах, че по време на посещението на Джон Кери е говорено за сигурност на доставките. Не е ясно – руснаците нямат намерение да продължават транзита през Украйна. Тогава за каква сигурност става дума. С една дума са си говорили за несъществуващи неща“, каза Ерменков. Той се пошегува, че трябва да изчакаме американския специалист с думите: „Може пък той да е по-умен от нас, да се ориентира по-добре в България“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s