Депутати бракониерстват в Сливенско

30357916674727393321Народни представители, настоящи и бивши, са заловени без редовни документи по време на лов на територията на горското предприятие в Сливен, пише OFFNews.

Случката се развива преди Нова година, когато трима горски инспектори при проверка попадат на група от седем души, която се състои от народни представители. У тях обаче няма документи, които да им позволяват лова. По регламент лов се извършва от групи от 8 до 20 човека.

„Улова“ на депутати е направил известният горски и близък до ГЕРБ Ален Шакиров, който бе удостоен с награда от Министерство на земеделието за горски инспектор на годината.

Когато заловил нарушителите, народните представители са тръгнали към него с думите „Ти не знаеш ли кои сме?“. Това обаче не е попречило на Шакиров да си свърши работата и да ги санкционира. При първо нарушение глобата е от 500 до 1500 лева, а при второ е забрана за лов за 3 години.

„Пред нас попълниха разрешителното и го скъсаха от кочана, но забравиха две неща: първото – че групов лов се извършва от 8 до 20 души и че трябва да имат график за определения ден за лов, какъвто те нямаха. След телефонно обаждане до съответното ДГС разбрахме, че нямат утвърден график за лов и в бележката бяха вписани с ръководителя на лова само седем човека“, разказа Ален Шакиров.

Имената на депутатите обаче Шакиров не разкри, каза само, че са опозиционери от БСП и ДПС.

Потърсихме за коментар ЮДП-Сливен, които в рамките на 30 минути си промениха мнението няколко пъти. Първоначално бяха запознати със случката, но отказаха да ни дадат имена.

Половин час по-късно, след наша молба за проверка на ситуацията, дамата от пресцентъра на ЮДП-Сливен ни каза, че всъщност изведнъж „няма такова нещо“ и „няма чак такава сензация“.

Ако за страхливите службогонци темата как депутати нарушават закона не е „чак толкова сензационна“, то за обществеността и нашите читатели тя е от огромно значение за оформяне на обществена позиция. До ЮДП-Сливен изпратихме заявление за достъп до обществена информация с въпрос за това кои са депутатите-бракониери и ще следим темата.

Б.р. „Сливен ДНЕС и УТРЕ“ научи, че не става дума само за сливенски депутати, но и от съседни региони, при това бивши народни представители от преди три-четири мандата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s