Пиърс Морган: Мерил, това бе най-лошото актьорско изпълнение в живота ти!

a8a22b117e796f7480c803661fca5c48_xl

Обвиненията ти към Тръмп са снобария и лицемерие…

О, Мерил! И ти ли?

Тъкмо си мислех, че бездънните запаси от актьори – тръмпомразци са изчерпани, а ето че на хоризонта се появява най-голямата холивудска звезда с намерението да се присъедини към клуба и да забие още един ритник в лицето на бъдещия президент, 10 дена преди инаугурацията му.

Нека сме наясно преди да продължим – аз обичам Мерил Стрийп. Тя е най-великата актриса на всички времена и съвсем не е, както Тръмп написа в Туитър днес, “една от най-надценените актриси в Холивуд”. Освен това, и тук говоря от личен опит, тя е прекрасна жена – изключително умна, мила и забавна.

Всъщност едва ли съществува по-добър модел за подражание от нея. Затова и когато тя говори, целият свят слуша.

Снощи Мерил Стрийп получи наградата „Златен глобус“ за цялостно творчество и избра точно този момент лично да нападне Доналд Тръмп. Тя започна с това, че присъстващата публика е “част от най-хулените и силно критикувани прослойки на днешното американско общество”.

В този момент камерата показа публиката, състояща се от стотици от най-богатите и най-привилегированите хора в Америка, които наблюдаваха сцената, облечени с рокли и костюми за над 20 000 долара. Те, разбира се, аплодираха Мерил Стрийп и клатеха мрачно глава при мисълта за страданието и тежкия си живот.

Актрисата продължи с изявлението, че ако всички чужденци бъдат изгонени от Холивуд, “няма да има какво да гледаме, освен футбол и бойни изкуства, никое от които не е истинско изкуство”. Еха! Не бях чувал подобна елитарна снобарщина, откакто Хилъри Клинтън нарече привържениците на Тръмп “сбирщина от сбърканяци”.

За ваша информация, мис Стрийп, адски много американци обичат футбол и ММА и по биха предпочели да гледат любимия си спорт, отколкото последната лента на Уди Алън.

Истинската цел на звездата обаче беше Тръмп. Тя излезе на сцената, за да го заклейми и затова продължи с думите:

“Имаше много представления тази година, които се отличаваха със спираща дъха емоционалност и нежност. Но само едно от тях ме зашемети. То пусна корени в сърцето ми, не защото беше хубаво – в него нямаше нищо хубаво – а защото истински ме разтърси. Говоря за изявлението на човека, който иска да поеме най-привилегирования и значим пост в държавата, в което той си позволи да имитира един осакатен репортер – човек, притежаващ много по-малко власт и възможност да се защити от него.”

Тук долната устна на актрисата започна да трепери.

“Сърцето ми се късаше докато го гледах”, проплака тя. “Все още не мога да изтрия образа от главата си. Това желание да унижаваш, особено когато е демонстрирано от някой с толкова власт, се просмуква в съзнанието на обществото и го насърчава да се държи по същия начин.”

Хммм…Наистина ли, Мерил?

Като начало, инцидентът, за който актрисата говори, не се е случил миналата година, а през 2015 г. През 2016 г. се проведе още една церемония по връчване на наградите “Златен глобус”, но никой не се сети да повдигне този въпрос тогава.

Освен това Тръмп през цялото време категорично отрича да се е подигравал на недъга на този репортер, а няколко уебсайта вече публикуваха видео материал, който показва, че Тръмп често прави същите жестове, когато оспорва твърденията на напълно здрави хора. Всъщност този репортер съвсем не е човек, който е “напълно неспособен да се защити”. Той е журналист от “Ню Йорк Таймс”, с дългогодишен опит и множество награди, измежду които и “Пулицър”.

“Неуважението поражда само неуважение”, продължи речта си актрисата. “Агресията подбужда само още агресия. Когато силните използват властта си, за да тормозят по-слабите, всички ние губим.”

Тук вече се разсмях невярващо – не на самите думи, които са похвални, а на лицемерието на Мерил Стрийп.

Няма на света друга индустрия, която да промотира повече агресия и неуважение от Холивуд. Индустрия, която ежегодно печели милиарди от насърчаване на расизма, хомофобията, сексизма и дискриминацията. Която се изхранва от безкрайни филми, изпълнени с агресия и кървища в най-висша форма.

Колкото и добре да звучат думите на Стрийп, би било хубаво първо да погледне собствената си камбанария, преди да хули чуждата.

Към края на речта си Стрийп призова всички присъстващи да помогнат на пресата и да защитават истината.

Журналист съм от 30 години и обичам професията си. Но, нека бъдем честни, американските медии съвсем не са бранители на истината, за каквито Стрийп ги изкарва. Особено по време на президентските избори американската преса се превърна в пропагандно оръжие на Хилъри Клинтън, с което тя месеци наред се опитваше да унищожи Тръмп.

Освен това, в американската история не съществува президент, който така да се е борил срещу свободната журналистика, както политическия идол на Мерил Стрийп – Барак Обама. Нека ви припомня, че именно той наложи серия от закони за ограничаването на свободата на словото и яростно преследваше всеки опит за изтичане на секретна информация в пресата.

Лицемерие капеше от устата на актрисата. Но аз съм много по-разочарован от това, че тя пропусна такава невероятна възможност да направи нещо наистина благородно.

Колко по-добре би било, ако една от най-влиятелните жени в Холивуд призове гражданите да се обединят, да се спре с това безумно разделение на политически лагери и да се работи за общото благо?

Ако беше приканила Тръмп да демонстрира толерантност и да работи в името на справедливостта и свободата?

Това би било едно наистина похвално дело.

Вместо това актрисата само наля десет кофи масло в огъня и разбуни и без това неспокойното американско общество. Защото милионите привърженици на Тръмп и футбола са разярени от думите й, които само потвърждават изявлението на Марк Уолбърг: “Холивуд живее в тотална изолация от останалия свят. Повечето актьори и актриси изцяло са загубили връзка с обикновения американски гражданин.”

Мерил, много те харесвам, но ти пропиля своя шанс.

Източник: „Дейли Мейл

http://nbox.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s