Д-р Павлета Генчева: Как се издържат 9 деца с един работещ?

 

d0b4-d180-d0bfd0b0d0b2d0bbd0b5d182d0b0-d0b3d0b5d0bdd187d0b5d0b2d0b0-e1444478205360Цяла седмица за пример ни се дава многочисленото християнско семейство на отец Евгени. Браво на отеца, че така е усърден в това дело, браво на съпругата му, която е открила своето призвание и дава на държавата ‘бели’деца! От интервюто разбрахме, че много хора им помагали! И така трябва да е! Само, че кой помага на другите многодетни семейства? Лесно е, когато зад гърба си имаш институция, благопожелатели и дарители, но я разчитай на една заплата само! Как, извинете, се издържат 9 деца с един работещ?
Нямаше да се зачекна, ако нещата не са така изродени в България. И не си мислете, че обиждам или се заяждам със святото семейство, но за пример искам да ми покажат семейство, което без чужда помощ, ВЪПРЕКИ ДЪРЖАВАТА, е многодетно. Печални са примерите.
И сега, като майка, да ви кажа: макар да съм родила веднъж, се чувствам горда и не по-малко пълноценна от тези с повече деца. Работя, полагам грижи, възпитавам син – сама. Така като мен са много. Бих искала да раждам още, но смятам, че това е акт не само свързан с прираста на населението, а и с отговорното родителство.
Погрижете се за тези, които не искат да оставят потомство, за тези, чиято култура и етнос е в разрез с етичните норми! Бог иска жената да ражда, но Бог, съмнявам се, да иска деца да раждат деца. Та във връзка с това се надявам БПЦ да стане все по-отворена към хората, да помага на миряните си и да се вижда резултат за православните.

Павлета Генчева
Advertisements

One response to “Д-р Павлета Генчева: Как се издържат 9 деца с един работещ?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s