Стефан Радев подписа договори, с които Сливен получава 17 млн. лева

stefan-radev2

Кметът на oбщина Сливен Стефан Радев подписа два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорите са по проекти „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по първия проект е 14 525 521,80 лв., а по втория – 2 199 911 лв.

Основните дейности по проект „Интегриран градски транспорт – Сливен“ включват закупуване на 27 нови дизелови автобуса, внедряване на интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти, внедряване на система за информация на пътниците и др. Оперативната програма е одобрила всички дейности, включени в проектното предложение.

Проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ включва мерки за подобряване на градската среда в два обекта – „Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска“ и „Рехабилитация и благоустрояване на кв. Република“.

Следващите стъпки, които Община Сливен следва да предприеме по реализацията на двата проекта, са подготовка и обявяване на процедури за избор на изпълнители и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s