Кольо Милев: Проектобюджетът на Сливен е една пародия! /ВИДЕО/

15978011_922939761175811_7985385971420139368_nПародия на обществено обсъждане на проектобюджет – 2017 имаше в Сливен, заяви бившият кмет на общината Кольо Милев, който понастоящем е общински съветник.
Публичното обсъждане се състоя от 9 часа на 6 януари, като според Милев, времето е било много неподходящо и е трябвало да се отложи, след като на събитието са присъствали много малко хора, предаде БТА. По думите му, целта на обсъждането не е била постигната, не е станал диалог. В проектобюджета има намаление на приходите от недвижими имоти, при условие, че данъците бяха вдигнати драстично, посочи Милев, като допълни, че това показва немощта на общинската администрация за събиране на приходите. Той подчерта още, че капиталовата програма е била намалена драстично, като в представения проект за бюджет личи страх от неизпълнението му. Той разкритикува общинското ръководство за това, че различни целеви средства по определени проекти не са били усвоени. Според Милев неправилното възлагане на обществени поръчки на едни и същи фирми, които нямат капацитет да извършат работа в срок, е довело до забавяне на санирането на жилищни сгради в общината.
Представители на граждански организации призоваха обсъждането на проектобюджета за 2017 година да започне тепърва, като върху работата на общинското ръководство и на общинския съвет, се упражнява постоянен граждански контрол.
Ловно-рибарското сдружение /ЛРС/в Сливен е изпратило протестно писмо до Министерството на земеделието и храните във връзка с издадена заповед за забрана на лова и разселването на пернат дивеч, заради разпространението на т.нар. птичи грип. Това съобщи Кольо Милев, който е и председател на ЛРС. Според него заповедта е нецелесъобразна и ощетява ловните сдружения.

ВИДЕО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА:

http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_k5yhkf4u

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s