Андрей Арнаудов за 13-годишната ромска майка от Сливен: Да не й дават никакви детски, защото образованието у нас е задължително до 8 клас!

andreij-arnaudov-problemyt-na-bylgariq-e-che-raboteshtite-i-obrazovanite-ne-pravqt-deca-422837От няколко дни цяла България е скандализирана от това, че 13-годишна циганка е родила. Все едно се случва за първи път. Все едно от години не знаем, че това е въпрос на култура, личен избор и начин на препитание на част от малцинствата.

Това написа на личния си профил във Фейсбук телевизионният продуцент Андрей Арнаудов. Той коментира темата за непълнолетната родилка от Сливен.

Ето какво написа още той: „За мен проблемът е друг – че ние, работещите, образовани, плащащи данъци български граждани не правим деца. Вие ме познавате – аз съм Андрей Арнаудов, на 37 години, от София; телевизионен водещ и продуцент. Проблемът на тази държава е в такива като мен. Поне от десетилетие изкарвам достатъчно пари, за да гледам деца. Поне от 5 години се чувствам емоционално зрял да имам такива. Но нямам. И не казвайте, че съм изключение. В големите градове има хиляди млади хора, които изкарват достатъчно, за да гледат деца, но съзнателно го отлагат, за да правят кариера, за да продължи купонът или по каквато и да е друга причина. А що се отнася до 13-годишните родилки е ясно, че каквито и да е детски надбавки или помощи трябва да се дават само за граждани с образователен ценз. А за работещите – и платени данъци. При положение, че в България основното образование е задължително, тогава, за да получиш каквито и да е помощи от държавата, трябва да имаш завършен 8 клас. Не е ли логично? Такива, а и още много други казуси искаме да съберем в кампанията на ДНК „Направи го за България“, за да променим законите и средата. Така че тези като мен да започнат да правят деца“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s