Общинските съветници в Сливен решиха да не намаляват данъците

????????????????????????????????????

Общинските съветници в Сливен решиха да не намаляват данъците в общината. На извънредна сесия днес „за“ намаляване на местните налози гласуваха 17 души, „против“ бяха шестима, а общо 14 съветници се въздържаха.

Предложението бе внесено от общинския съветник и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков, подкрепен от една трета от съветниците, като той предложи годишният размер на данъка да е 2.5 на хиляда върху данъчната оценка. Лечков припомни, че той самият е подкрепил решение на ОС-Сливен за увеличаването им, но е променил мнението си. Мотивите му са невъзможността на голяма част от населението да плаща данъците си, както и повишаване на събираемостта на местните налози. По думите на Лечков, сформираната в ОС-Сливен комисия за райониране не е свършила своята работа. Според него една община не може да разчита единствено на повишаване на данъците, има и други начини за правене на пари, информира БТА.
Според кмета на общината Стефан Радев имотните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в сравнение с подобни общини, а за бизнеса са до два пъти по-ниски от това, което се плаща в останалите градове. За граждани общо промилите за данък „сгради“ и такса „битови отпадъци“ е 4.1, а за фирми – 4.4 промила. Той изтъкна, че събираемостта на данъците е висока.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s