БСП ЦАКА БСП В СЛИВЕН

e7abe1ba6b010c846f7429938eb3a13f_xl

По двама души от групите на БСП и ДПС в сливенския общински съвет подляха вода на Йордан Лечков, който искаше намаляване на местните данъци в Сливен.

На извънредна сесия на Стефановден местният общински съвет разгледа предложението на Лечков данъкът върху недвижимите имоти в община Сливен да падне от 3,2 промила на 2,5 промила. Според Йордан Лечков общинарите са длъжници на съгражданите си и трябва да направят нещо, за да облекчат живота им.

Срещу намаляването на данъка гласува цялата група на управляващите от ГЕРБ и няколко по-малки партийки. За приемането на предложението недостигнаха 4 гласа. Два от липсващите дойдоха изненадващо от БСП, чиято група подкрепи идеята на Лечков.

Оказа се обаче, че бившата председателка на общинския съвет Соня Келеведжиева и съветникът Илия Стоев отсъстват от заседанието. Те са съветници от БСП. Келеведжиева на два пъти през последната година оглави комисии с подкрепата на ГЕРБ.

И двамата съветници от ДПС Мустафа Мустафов и Мустан Мехмедали също се оказаха „против“, въпреки че единият от тях се бе подписал в подписка за намаляване на данъка.

„Сливен и в момента е община, която има ниски данъци“, заяви пред съветниците кметът Стефан Радев, който даде пример с много общини, които имат по-високи данъци.

„Аз мисля, че сред нас има зависими хора. Не е нормално да се подпишеш под нещо и след това да гласуваш обратно“, заяви вносителят Йордан Лечков. По правилника на общинския съвет предложението може да бъде внесено отново най-рано след 3 месеца.

 

Георги Мангинов, sliveninfo.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s