Реваншът на търгашите в БСП

След пленума на 17 декември вече е ясно едно – БСП има своя нов идеален герой.

2bd14b3e8c29b26d92d7b8ac0a76966b_xlТова не е трудещият се човек, не са ударените от прехода хора, не са тези, които изнемогват, а Бакалина!

Бакалина, който дава на вересия!

Това е идеалният социалист!

Перфектният кандидат-депутат!

Автентичният партиец!

Новият фетиш на Кирил Добрев-Бакалина, самоназначил се като идеолог на партията!!!

Опасявам се обаче, че, както всички самозванци, и неговите идеологически усилия стигат само дотолкова, колкото да си подсигурят банковите сметки и политическото развитие на приятелите си бакали.

Всъщност трябваше да го очакваме.

Именно от Кирил Добрев навремето дойде катастрофиралата идея за превръщането на левицата в МОЛ.

Нека да припомним – в началото на 2015 година дуото Кирил Добрев и Мая Манолова роди идеята за „Млади Образовани Лидери“/МОЛ/ и се опита да я продаде на тогавашното ръководство.

Номерът не мина. Социалната справедливост не е като модни молски прашки, че да можеш да се опитваш просто да флиртуваш с нея, вместо да я изповядваш истински. И след като Добрев видя, че не може да превърне левицата в МОЛ, той реши да я конструира като Бакалия. Търговският ум на бизнесоциалиста е способен да си представя света единствено във финансови измерения и тази катастрофична идея е смъртоносен вирус за една партия на идеалите, каквато е (или поне трябваше да бъде) БСП.

Добре е да знаем.

Днес БСП вече се управлява от Бакалите!!!

А сами знаете как е – те си представят политиката като процес на покупко-продажба, като размяна на банкноти.

В този свят силата е в човека, който има повече пари.

Нямаш ли пари, ти не си достоен да бъдеш социалист.

Поне това ни казват тирадите на Киро-Бакалина и потока на неговото съзнание, „защитени“ на пленума на БСП.

Ядосаният Бакалин.

Разпененият Търгаш.

Хабене на пространство ще е да призовем Киро Бакалина да прочете „Комунистическия манифест“, за да може да отбележи поне една прочетена лява книжка през живота си, с цел да провери идейните си основи.

Но първата глава на този епохален труд се казва „Буржоа и пролетарии“.

Още на Маркс и Енгелс им е било ясно, че това са две политически категории, които не можеш да побереш в едно и също измерение. Защото антагонизмът между тях е съвсем естествен.

Наречете го, ако искате, и класова борба.

Противоречието между тези две групи ражда онова, което наричаме политика.

И да обявиш, че левицата е партията на Бакалите, това означава да плюеш на вековна идейна традиция, да нариташ автентичните стойности и в крайна сметка да действаш като унищожител на онова, което те прави интересен на хората.

С други думи – Киро Бакалина обяви, че БСП ще работи в полза на хората с парите, а останалите да се оправят както знаят.

Лузъри!

Бедняци!

Непотребна паплач!

Думите на «идеолога» Добрев, бакалинът на партията, обаче са много точен инструмент за ориентация на уставните промени, които ръководството е на път да въведе със сила в партията.

Не е случайно, че въвеждането на ограничението за три мандата на депутат от БСП удря знакови за левицата имена като Янаки Стоилов, Михаил Миков, Георги Божинов и други.

Това е опит да се отстрани напълно, да се изреже с брадва идеологическия пласт на партията и тя да се превърне в сбирка на кариеристи, на надъхани службогонци с тлъсти банкови сметки, които могат да финансират разточителния уют на бакалите.

Заради това идеята на Янаки (така и не подложена на гласуване) да не могат да участват в листите и хора, които имат над три милиона, всъщност разкрива разделителната линия в партията.

Днес БСП е на път да избере парите пред хората и това е самоубийствено действие!

Политиката наистина се нуждае от нови лица, от нови идеи, но това не е процес, който може да бъде дирижиран или превърнат в уставен закон. Новите идеи и лица сами намират мястото си под слънцето – в постоянна битка със статуквото или с политическия противник. Да си въобразиш, че можеш да отгледаш тези нови лица в саксия е опасна и егонцентрична илюзия, но пък това е симптоматично.

Корнелия Нинова и сие искат да си отгледат депутати-послушковци, натегачи с дебели портфейли, които да осъзнават, че ако не са Бакалите, те ще бъдат никои!!!

Това е начин за подчиняване на БСП, за въвеждането на един мрачен авторитаризъм, който завинаги ще откъсне БСП от нейната автентична социална база и ще я удави в безумието на търгашеството и бакалските сметки.

Сега вече е ясно защо Нинова още в началото на своето лидерство обяви, че въпросът за левия курс вече не бил актуален – БСП вече била станала автентична лява партия.

Да, ама защо така зловещо мирише на бакалия тогава, а!?

Откъде идва този неприятен аромат на сделка и мръсни пари!? Всъщност основна част от левия курс беше избистрянето на въпроса за богаташите в редиците на БСП и за това дали те са автентични наши съидейници.

Проблемът не е в това дали в БСП да има богати хора, а дали те са наши съмишленици!?

Както правилно припомни наскоро Валентин Вацев, и Енгелс е бил милионер, но е бил принципен, кристален и идеен човек.

Колко души могат да кажат същото за Георги Гергов!?

Или за Кирил Добрев!?

Самите те вероятно биха се обидили, ако тръгнат да ги нареждат до някакви бедняци, които им замърсяват милионерската среда.

Опасявам се обаче, че бакалските измерения на водената в БСП вътрешнопартийна политика имат по-грандиозни измерения, отколкото смеем да предполагаме.

Планът е готов.

Първо – наритваме бедняците и всякаква там идеалистична пасмина, която пречи на Бакалите да осъществят пълната си власт в БСП. Махаме Янаки, Мишо, Божинов, защото са доказали, че са независими хора, които, о, ужас, имат собствено мислене.

Бакалинът най-много мрази хората с мнение.

Два лева нямат в джоба си, пък се правят на отворковци, а и даже идеи развиват!?

След това пускаме разнежено писмо до бившите си другари, които един след друг забиваха ножове в гърба на БСП и се опитваха предварително да играят танц върху гроба й.

Каним ги обратно в партията.

Всичко е пито и простено.

Предадохте идеите, но заповядайте обратно, ние ще ви се радваме. Ето как се изпълнява другата част от плана.

Нямаше как да се получи официална коалиция между БСП и АБВ, защото партията щеше да се взриви като граната.

Тогава правим нов план – каним Първанов да се върне.

Татяна Дончева да заповяда и тя.

Жоро Кадиев, ти, копеле, имаш пари, така че чувствай се поканен. Отваряме вратите на партията и така убиваме и малкото автентична атмосфера, която се появи след три години на изпитания.

Ляв дух не ни трябва – трябва ни Първанов.

Писмото, което бе прието, е изключително коварно!!!

То дава възможност на Корнелия Нинова винаги да каже, че не е имала предвид това, което всъщност е имала предвид!

Винаги ще се появи някой трубадур, който да сподели, че това е апел към избирателите, но всъщност това е открехване на вратата за всички онези, които плюха в душата на партията!

Бакалите обичат да си пият с други Бакали, да си комуникират с тях и заради това се нуждаят от ръководството на АБВ.

Бакали от всички партии, съединявайте се!!!

Корнелия Нинова и демоничният кръжок край нея си повярваха, че победата на изборите им отвързва ръцете напълно да овладеят БСП като раков тумор с разсейки.

И заради това всичко се прави на скорост – изцяло нов устав, нови правила за депутатите, внедряването на Бакалите като новия център на политиката на партията, бавно заколение на идеите и превръщането на БСП в един изцяло корпоративен субект – «Корнелия Нинова» ООД.

Някой правилно написа, че ако Бърни Сандърс или Джеръми Корбин бяха български социалисти, с толкова години депутатски стаж, те щяха да бъдат изритани на улицата.

Защото никой не гледа кой какво е направил и постигнал, никой не гледа идейните принципи, а се робува на самоцелната смяна.

Смяна в името на смяната.

Или смяна в интерес на Бакалите!

БСП, макар и ритана, макар и със своите грешки, запази непокътнат своя автентичен политически дух, защото дори в годините на най-големи изпитания имаше хора, които воюваха за принципи и водеха борба за идеи.

Днес тези хора се оказаха пречка, и съответно им бе посочена вратата.

Разбира се, Нинова е хитра. Тя жертва натовския папагал Ангел Найденов, за да не може да бъде обвинена в безпринципно отношение.

Но всички сме наясно, че това е битка на Бакалите срещу Идеите!

Хората на идеите се оказаха ненужни!

Виж, хората на интригите бяха поканени обратно в партията! Реваншът на търгашите!

Всичко описано означава само едно. Ние, обикновените социалисти, днес сме поставени пред избор – дали да дадем партията в ръцете на Бакалите или да дадем своя отпор!?

Българската левица е минавала през тежки времена, но винаги е стояла на ярка идейна основа.

Сега за първи път някой се опитва да коленичи пред големите пари и да превърне БСП в придатък на едрите капиталисти и охранени милионери!

Да, ще бъде трудно, но пък всеки Бакалин живее със страха, че един ден лузърите ще му потърсят сметка за простотиите.

Така че да вземем да го направим наистина!?

/Поглед.инфо/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s