Сливналията Юсеин Шакиров: При управлението на ДПС нас ни уволняваха за неправилно дишане!

Горски инспектор No 1 на България: Възмутително е това, което сториха колегите в Деня на национален траур

image_5544629_308_0Като ненормално и абсолютно възмутително ще определя постъпката на наши колеги, които в Деня на национален траур за жертвите от село Хитрино са купонясвали.

„Това са длъжности лица, които или не могат да разсъждават, или въобще не са съпричастни с трагедията, в която изгоряха живи хора, в която са унищожени къщите на 26 семейства и в която в един момент деца, имащи дом и родители, станаха ничии. Ако зависеше от мен лично, бих уволнил дисциплинарно всички служебни лица, не само организирали, но и участващи в банкета.“

Това коментира пред „Старозагорски новини“ сливналията Юсеин Шакиров, отличен от МЗХ като „Горски инспектор No 1 на България“ при откриването на Hационалната седмица на гората, което тази година се случи в Стара Загора.

„Има горски и горски. Едните наистина живеят с проблемите на гората и на държавата, на всички граждани, а другите са спуснати с парашути, които не знаят за какво са там, но правят луди пари на гърба на държавата. Те са се напластили във времето. ДПС държеше 16 години нашия ресор. И там влязоха толкова много „подводници“. Не разбирам само едно: нас ни уволняваха за неправилно дишане, защото си вършехме работата и вадихме кирливите ризи на хора, спуснати в с парашути в системата, за да крадат от нея по партийна линия. Но те оцеляха, а удара го понесе цялата система“, коментира Шакиров. Той бе категоричен, че не всички в Горското са „оцапани“, но тези, които „мърсят“ системата, са около 30-40%, основно спуснати и останали в нея по наслоените партийни назначения от ДПС и БСП.

Юсеин Шакиров беше категоричен, че може да назове поне пет такива имена, продължаващи да бъдат фактори в системата на Горското. И че е крайно време на корупционните практики да бъде сложен край.

Междувременно вчера със заповед на министър Десислава Танева от длъжност са освободени всички служебни лица, участвали в организацията на тържеството в деня на траур.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди всички държавни служители, участвали в банкета, да бъдат отстранени от длъжност.

Реакцията дойде след репортаж по bTV, в който се видя как представители на държавни лесничейства, природни паркове и общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ на Шумен пият и танцуват на почерпка след семинар, организиран с държавни пари в Несебър.

От ведомството, оглавявано от Танева, обявиха, че „във връзка с провеждането на работна среща-семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения Ден на национален траур за жертвите от село Хитрино, освободени от длъжност са:

– зам.-директорът на Регионална дирекция по горите – Варна, инж. Иван Стоянов;
– директорът на Лесозащитна станция – Варна, инж. Мария Кирилова;
– директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен, инж. Емил Гелов;
– директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ – инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

Според горски инспектор No 1 Юсеин Шaкиров, уволнението от работа е най-безобидното наказание за провинилите се.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s