Стефан Радев: Ще осигурим алтернативно гориво за общинските заведения, захранвани с газ

37ec983fde2981645b3e4c14c23a9e21 Остава вероятността доставката на газ за Сливен да бъде спряна в началото на следващата година.
„Ситуацията наистина е много сложна и комплицирана. „Булгаргаз“ остава с предупреждението да спре доставките си за „Газтрейд – Сливен“, а от там – дружеството да не може да изпълнява договорите си с потребителите на газ в община Сливен“. Това заяви пред журналисти кметът на общината Стефан Радев, който беше в столицата на среща по повод възникналата ситуация.
 „Обезпокоен съм от заплахата сливенският бизнес и сливенските потребители да останат без доставка и това е причината да участвам в разговори по темата. Истината е, че дружеството е в процедура по несъстоятелност от края на месец ноември и аз се учудвам какво е ставало, че едно дружество за доставка на газ да задлъжнява със 17 млн., от които 7 милиона са към „Булгаргаз“, а останалите – към банка. И това, може би е потвърждение на всичко, за което говоря от една година – че финансовото управление е важно и в крайна сметка то може да се отрази сериозно върху  живота на много хора“, каза Стефан Радев.
 За учебните и социални заведения, които се захранват с газ, ще се намери алтернативен начин за отопление и няма да има сътресения. „Основният проблем обаче е, че много хора са планирали отоплението им да бъде на газ и много фирми зависят от доставките, за да продължат работата си“, каза кметът.
„Това са работни места, това означава доходи за хората. Немислимо е в 21 век една територия като Сливен да остава без снабдяване с газ. Говоря за цялата община – общинската икономика, предприятията в общината и битовите потребители. Виждате как безотговорно управление на финанси води до сериозни проблеми“, каза още кметът.
Той се надява разговорите за търсене на решения за излизане от ситуацията да продължат.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s