Сливен ще поддържа 265 км общински пътища през зимата

path_4255 

Общината е готова за зимата, обяви зам.-кметът по строителството на Сливен Стефан Кондузов.  За общинските пътища ще се грижи фирма „Пътно поддържане“. Поддръжка ще се извършва на 265 от общо 321 км шосета, информира „Труд“.

Зам.-кметът Кондузов предупреди, че няма да се почистват  участъците между местностите Табелите и Бабина локва в Балкана, 3-километровата отсечка между сливенското с. Трапоклово и котленското с. Седларево, участъка с. Камен – жп гара Хаджи Димитрово – с. Тополчане, малкия път към местността Св. Георги в Сливен, а пътят Бяла-Гавраилово е затворен. Зимната поддръжка на улиците и тротоарите в областния град ще се извършва от консорциума по сметосъбирането „Грийнпартнерс”.

„Извършили сме проверки. И двете фирми разполагат с нужната техника, имат достатъчно пясък за пътищата и соли за улиците в града. От 1 декември е въведено 24-часово дежурство на фирмите” – каза още Кондузов. Зам.-кметът припомни, че гражданите и търговците са задължени да почистват тротоарите и площите пред жилищата, магазините  и офисите.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s