Глад за международни шофьори в Сливен

Не искат да се хващат за 1000 лева, отиват при испански и португалски превозвачи

886

Истински глад за международни шофьори има в Сливен. В града работят множество транспортни фирми за международни превози. За тях обаче става все по-трудно да си осигурят шофьори на тирове, показа проучване на „Стандарт“. Дори заплата от 1000 лева не може да привлече шофьор за подобна работа, коментират специалисти в бранша. Оказа се, че местните шофьори масово работят за европейски фирми. Най-много са тези в Португалия и Испания, където заплатите са много по-високи, а работата същата. Това е и причината за липсата на кадри в региона, показа проучването. Учудващо за мнозина в Сливен липсват заварчици. Професия, която е много търсена в строителния бранш. Шлосерите и стругарите също са кът. Преди години в града имаше средни учебни заведения, които произвеждаха подобни специалисти. Отдавна обаче те са закрити, а специалистите се намират много трудно. Дори шивачките вече липсват. Наскоро чешка фирма е поискала информация за набиране на шивачки и отваряне на представителство в града. След като не са успели да намерят необходимия брой обаче, чехите се отказали.
Advertisements

2 responses to “Глад за международни шофьори в Сливен

  1. Международните шофьори взимат по минимум 1500 евро във всяка нормална БГ фирма. За какви 1000 лв се говори в тази статия…

  2. Заплатите в Европа не са „много по-високи“ а в пъти по високи. Казано в лева говорим за 3-4 хил. Така че на сливенските мишоци дето ми се правят на патрони с по два три счупени трошляци ще им кажа “ много ви здраве! Смешници!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s